Συμμετοχή του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης στο πρόγραμμα BEACON

  • Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου, 2018 - 12:56

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης επιλέχθηκε με επιτυχία για το ευρωπαϊκό έργο μετριασμού της κλιματικής αλλαγής: "BEACON_Bridging European and Local Climate Action” («Γεφύρωση της Ευρωπαϊκής και Τοπικής Δράσης για το Κλίμα») μαζί με 33 άλλους Δήμους από την Πολωνία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Γερμανία. Μαζί, με την υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), θα προσδιορίσουμε μέτρα στην κατεύθυνση της οικονομίας χαμηλών εκπομπών, της εξοικονόμησης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για να αυξήσουμε τη συνεισφορά μας σε ένα σταθερό κλίμα και σε ελκυστικές πόλεις.

Η αίτηση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για συμμετοχή στο έργο BEACON ήταν επιτυχημένη χάρη στα προηγούμενα επιτεύγματά μας στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας, όπως στη συμμετοχή μας στο Σύμφωνο των Δημάρχων και στο Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια που εκπονήσαμε το 2011. Το BEACON θα προσφέρει μια καλή πηγή έμπνευσης και τεχνικών γνώσεων για τα τοπικά έργα ενέργειας. Είναι, επίσης, μια ευκαιρία να φέρει το όραμά μας για δράση για το κλίμα στην Ευρώπη.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης θα έχει πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, εργαστήρια και συνέδρια για την προώθηση της τοπικής δράσης για το κλίμα προς όφελος των πολιτών. Στα διακρατικά Περιφερειακά Εργαστήρια και στα Ευρωπαϊκά Συνέδρια, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης θα παρουσιάσει τα δικά του επιτεύγματα και θα αναπτύξει νέες στρατηγικές και προσεγγίσεις για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής μαζί με Ευρωπαίους ομότιμους.

Το BEACON είναι ένα έργο που προωθεί τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και διευκολύνει την ανταλλαγή μεταξύ εθνικών κυβερνήσεων και των Δήμων και σχολείων σε όλη την Ευρώπη. Χρηματοδοτείται από τη Γερμανική Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα. Στόχος του έργου είναι να ενισχυθεί η διμερής και πολυμερής συνεργασία και να προωθηθεί η τοπική δράση ώστε ναεπιτευχθεί από κοινού η φιλοδοξία της διεθνούς Συμφωνίας για το Κλίμα που υπογράφηκε στο Παρίσι το 2015.

Η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στην Ελλάδα συντονίζεται από το ΚΑΠΕ (www.cres.gr ). Πληροφορίες: Εύη Τζανακάκη etzanak@cres.gr

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BEACON διατίθενται στο: https://www.euki.de/beacon/?lang=en (στα Αγγλικά) και σύντομα και στην ιστοσελίδα του ΚΑΠΕ.

Ετικέτες: