Συνάντηση για την ανακύκλωση του νάιλον των θερμοκηπίων

  • Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, 2018 - 14:32

 

Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης και βελτίωσης των επιδόσεων της ανακύκλωσης και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής και καθημερινότητας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, μεταξύ του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Αλέξανδρου Αθανασίου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Μάριου Βουτσίνου, του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) κ. Μάρκου Πρίντεζη και αντιπροσωπείας αγροτών της Σύρου, οι οποίοι είχαν προσκληθεί από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε εκτενώς και βρέθηκε η πλέον πρόσφορη λύση για το σοβαρό θέμα της ανακύκλωσης του «νάιλον» (εκτός του νάιλον χρώματος μαύρου) που χρησιμοποιείται για την κάλυψη των θερμοκηπίων. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και με τη συνεργασία των αγροτών, το νάιλον που αχρηστεύεται θα συγκεντρώνεται στην περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α., όπου θα δεματοποιείται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ με τη φροντίδα του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Δήμου θα προωθείται προς ανακύκλωση.

Διευκρινίστηκε, επίσης, ότι σε περίπτωση αδυναμίας μεταφοράς του νάιλον από τους ίδιους αγρότες, κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το υλικό θα παραλαμβάνεται και θα μεταφέρεται στον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. με ευθύνη του Δήμου.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις επί του θέματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Πρόεδρο του Φο.Δ.Σ.Α. κ. Μάρκο Πρίντεζη στο τηλ. 6974336699 ή με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Μάριο Βουτσίνο στο τηλ. 6948527293.