Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Σύρου σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας της 28ης Νοεμβρίου

  • Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, 2018 - 12:13

Η γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ σας καλεί σε σύσκεψη που διοργανώνει την Τετάρτη 14 Νοέμβρη στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων για να συζητηθεί η οργάνωση της απεργίας την οποία αναγκάστηκε να κηρύξει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για τις 28 Νοέμβρη, αφού είχαν ήδη παρθεί απεργιακές αποφάσεις από 27 δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και 237 πρωτοβάθμια σωματεία.

Παράλληλα, μαζί με την ανάγκη να μπουν ακόμα περισσότερες δυνάμεις στη μάχη, αλλά και να αποκαλυφθεί πλατιά ο υπονομευτικός ρόλος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, θα συμβάλουμε μαζί με τους συναδέλφους στο Δημόσιο να ενταθούν οι προσπάθειες για την επιτυχία της απεργίας των εργαζομένων στο Δημόσιο στις 14 Νοέμβρη.

Να δώσουμε όλοι μαζί, με το σύνθημα "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες", δυναμική απάντηση σε όσους μας θέλουν συνένοχους στο μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας. Γιατί νέες δυσκολίες είναι μπροστά μας. Η "δίκαιη ανάπτυξη" δεν αφορά εμάς τους εργαζόμενους, αλλά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Επιδιώκουμε να σπάσει η απογοήτευση και με τον αγώνα μας να εμποδίσουμε τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, να επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και να μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις, να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας στον Ιδιωτικό και στο Δημόσιο τομέα.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία και των δύο απεργιακών μαχών στις 14 και 28 Νοέμβρη γιατί θέλουμε να μπορούμε, όταν ασθενήσουμε, να έχουμε δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα. Για να είναι η μόρφωση των παιδιών μας δικαίωμα και να μην πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ για αποσπασματική γνώση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μονοπωλίων.

Γιατί η απεργία "δεν έφαγε τα ψωμιά της". Γιατί με την απεργία μας αναδεικνύουμε πώς πρέπει να οργανωθεί ο αγώνας και ποια είναι η διέξοδος. Γιατί μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα, προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Ετικέτες: