Ευχές για πρόοδο της Σύρου στην κοπή πίτας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Το νέο έτος υποδέχθηκε ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης σήμερα το μεσημέρι, οπότε και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσαν το "παρών" πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων καθώς και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ από τη Σύρο, για να ευχηθούν πρόοδο και συνεργασία για τη νέα χρονιά. 

Παρουσία των δύο Επισκόπων της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς και των εργαζομένων του Δήμου, υπήρξαν αναφορές απολογιστικού χαρακτήρα για τα έργα στο νησί από τον Δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά στο "συστατικό" στοιχείο της παραγωγής έργου, δηλαδή τη συνεργασία πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων, Αντώνης Συρίγος, ο οποίος μίλησε με παραδείγματα. 

Ευχές απηύθυναν μεταξύ άλλων και οι εκπρόσωποι της μείζονος κι ελάσσονος μειοψηφίας, Μάρκος Ρούσσος και Κομνηνός Στρογγύλης (ήταν απόντες οι επικεφαλής), με τον δεύτερο δε, να σημειώνει πως δεν πρέπει το 2019 να είναι ένα έτος που θα επικρατήσουν όπως την πρώτη ημέρα του χρόνου, τα ξύλινα και κενά λόγια. 

Έμφαση δόθηκε και στο έργο των υπαλλήλων του Δήμου και δη στον τομέα της Καθαριότητας, την αποτελεσματικότητα των οποίων εξήρε ιδιαιτέρως και ο πρόεδρός του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, κ. Χρόνης. 

Προηγουμένως μίλησε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, ο οποίος τόνισε τις καρποφόρες προσπάθειες του Επιμελητηρίου για τη Σύρο και τον επιχειρηματικό κόσμο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, το θετικό "κλείσιμο" κρουαζιερόπλοιων πολυτελείας για τα έτη 2019 και 2020, ενώ τέλος, υπογράμμισε πως άμεσα θα προκύψουν και ανακοινώσεις για μία πολύ καλύτερη ακτοπλοϊκή πραγματικότητα της Σύρου, η οποία θα έχει ευνοϊκές συνδέσεις με νησιά που έχουν διεθνή αεροδόμια (Μύκονος, Σαντορίνη). 

Τονίζεται πως μετά από κλήρωση, δεκαπέντε υπάλληλοι του Δήμουυ έλαβαν ως δώρο μονοήμερες άδειες. 

Σχετικό ρεπορτάζ για την εκδήλωση του Δήμου στην έντυπη έκδοση της Κοινής Γνώμης. 

 

 

 

 

Ετικέτες: