Εκδηλώσεις κοπής πίτας για το 2019 σε Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Απαρίθμηση έργων χωρίς αυτοκριτική

Μηνύματα συνεργασίας για παραγωγή προόδου από νηφάλιες “φωνές” προς κάθε αυτοδιοικητική πλευρά

Στην απαρίθμηση έργων που “τρέχουν” ή προσεχώς θα υλοποιηθούν κι έχουν προκύψει από πόρους εθνικούς ή και ευρωπαϊκούς περιορίστηκαν οι εκπρόσωποι του Α΄ και Β΄ Βαθμού της Αυτοδιοίκησης, στις εκδηλώσεις υποδοχής του νέου έτους, χωρίς όμως να συνοδεύουν τους εκτενείς λόγους τους από στοιχειώδη αυτοκριτική της πολιτικής στάσης τους στο σύνολό της.

Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκαν την Πρωτοχρονιά, αλλά και χθες, στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄ και του Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π. Πέτρου, οι οποίοι κι απηύθυναν εγκάρδιες και πατρικές ευχές προς όλους, επισημαίνοντας τον ρόλο των αυτοδιοικητικών, ως ανθρώπων που οφείλουν να υπηρετούν τους πολίτες με ανιδιοτέλεια, ήθος και σοβαρότητα.

Εκτός των δύο προσώπων, στις εκδηλώσεις έδωσαν το “παρών” ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Συρίγος, ο οποίος μετέφερε και της ευχές του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ενώ στη συνέχεια μίλησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, ο νέος Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, καθώς επίσης o εκπρόσωπος των υπαλλήλων του Δήμου, κ. Χρόνης και οι δύο εκπρόσωποι της μείζονος κι ελάσσονος μειοψηφίας, Μάρκος Ρούσσος και Κομνηνός Στρογγύλης, αφού απουσίαζαν οι επικεφαλής τους, όπως και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νικόλας Καΐλης.

Έργα σε εξέλιξη και θριαμβολογία

Ειδικότερα, το πρωί της Πρωτοχρονιάς, αμέσως μετά την καθιερωμένη Δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη, μετέβησαν οι αιρετοί εκπρόσωποι Α΄ και Β΄ Βαθμού στην Περιφέρεια στο κτίριο της πλατείας Τσιροπινά, όπου και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε ευχές, πραγματοποιώντας και χαιρετισμό. Ο ίδιος θέλησε να δώσει νότες υπερβολής και θριάμβου για τα πεπραγμένα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, υποστηρίζοντας με έμφαση πως η ΠΝΑΙ έχει χρηματοδοτήσει μεγάλα και μικρά έργα στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, δρομολογώντας λύσεις στις ανάγκες της νεολαίας, της αθλητικής κοινότητας και γενικώς των νησιωτών. Από την πλευρά του, δε, αν και δεν υπήρξε καμία αυτοκριτική αναφορά, ωστόσο, υποστηρίχθηκε έντονα η “άριστη συνεργασία” με τους Δήμους των νησιών. Σχετικά με το νησί της Σύρου, στην πίτα του Δήμου θέλησε να δηλώσει την πρόθεση χρηματοδότησης της αναβάθμισης του Πολιτιστικού χώρου Μάνου Ελευθερίου, κίνηση για την οποία ο Δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός, τον ευχαρίστησε, υπενθυμίζοντάς του όμως, πως με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, πλέον, ο εν λόγω χώρος φαίνεται να μην είναι δημοτική περιουσία.

Αναφορικά με αυτό το πρόβλημα, ο κ. Μαραγκός ζήτησε τη συνδρομή του παρόντος βουλευτή, Αντώνη Συρίγου.

Πέραν των ανωτέρω, σε ανάλογο ύφος απολογισμού δρομολογημένων παρεμβάσεων προχώρησε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, χθες το μεσημέρι από το Δημαρχιακό Μέγαρο, υπογραμμίζοντας πως το έργο της Δημοτικής Αρχής φαίνεται σε κάθε γωνία του νησιού, κάνοντας μνεία σε έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, στο έργο αναβάθμισης του ΧΥΤΥ για το οποίο προσφάτως ανακοινώθηκε η χρηματοδότησή του κ.α..

Ο κ. Μαραγκός θέλησε να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους του Δήμου και κυρίως στον τομέας της Καθαριότητας, οι οποίοι καθημερινά δίνουν αγώνα για τις υπηρεσίες προς τους δημότες, ενώ τέλος, προχώρησε στην κλήρωση για την ανάδειξη 15 τυχερών εργαζομένων στον Δήμο, οι οποίοι κι έλαβαν ως πρωτοχρονιάτικο δώρο μονοήμερες άδειες.

Ανάγκη συμπόρευσης και συνεργασίας. Εξελίξεις σε Πανεπιστήμιο, Νεώριο και ακτοπλοϊκή σύνδεση

Άκρως ουσιαστικοί υπήρξαν οι χαιρετισμοί τόσο του βουλευτή Κυκλάδων, Αντώνη Συρίγου, όσο και του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσου και στις δύο εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Συρίγος εξέφρασε με γλαφυρό τρόπο το παραγωγικό αποτέλεσμα που προκύπτει από την ανάπτυξη συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων μερών διοίκησης και μάλιστα κάθε βαθμού, αναδεικνύοντας το πόσο σημαντικό είναι να συμπορεύονται τα πολιτικά πρόσωπα και όχι μόνον. Συγκεκριμένα, μίλησε επιγραμματικά για τις θετικές εξελίξεις που συνοδεύουν την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, φωτογραφίζοντας τις σημαντικές νίκες που υπήρξαν τη χρονιά που πέρασε μετά από κοινό αγώνα, ενώ ένα ακόμη παράδειγμα που έφερε ήταν η επαναλειτουργία του Νεωρίου με τη συνεργασία – όπως τόνισε – των εργαζομένων του.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρούσσος ευχήθηκε εποικοδομητική συμπόρευση για το καλό της Σύρου και των Κυκλάδων, αναφέροντας με συντομία τις καρποφόρες προσπάθειες του Επιμελητηρίου. Υπενθύμισε το “κλείσιμο” προσεγγίσεων στη Σύρο - για τα έτη 2019 και 2020 - κρουαζιερόπλοιων πολυτελείας, ενώ προλόγισε τις ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν και θα σχετίζονται με εξελίξεις στη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου. Όπως επιγραμματικά σημείωσε, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα έχει σύνδεση με νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη που διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια, όπως και με την Πάρο που έχει βελτιώσει πολύ τις δυνατότητες αεροπορικής σύνδεσής της. Εκτός αυτών, ο πρόεδρος ανέφερε τρία νέα προγράμματα του Επιμελητηρίου.

Πατρικές ευχές από τις δύο Εκκλησίες και προεκλογικά μηνύματα...

Θερμές ευχές απηύθυναν και οι δύο εκπρόσωποι της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας, στέλνοντας τα μηνύματά τους προς πάσα κατεύθυνση με φόντο το προεκλογικό διάστημα που ξεκινήσαμε να διανύουμε.

Από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄ αφού πρώτα αναφέρθηκε σε τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα το 2018 όπως η τραγωδία στο Μάτι, θέλησε να παρακαλέσει για ομαλή διεξαγωγή της προεκλογικής περιόδου, η οποία θα διακρίνεται από ήθος, ψύχραιμη αλλά και πολιτισμένη αντιπαράθεση και λόγο. Κοινός παρονομαστής όλων όπως ανέφερε είναι οι πολίτες, για τους οποίους και η Εκκλησία εκπληρώνοντας τον δικό της ρόλο, μεριμνά σε κοινωνικό επίπεδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, τοποθετήθηκε και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος, ο οποίος ανάγνωσε το πρώτο τμήμα από την Επί του όρους Ομιλία του Χριστού προς τους μαθητές του, τους Μακαρισμούς, το κεντρικό νόημα των οποίων συνοψίζεται στο συμπέρασμα πως κάθε πρόσωπο πολιτικό οφείλει να ακούει και να δουλεύει για την ενότητα και την πρόοδο του συνόλου.

Ετικέτες: