Επίσκεψη μελών Γαλλο-ιταλικής αποστολής στο Λιμενικό Ταμείο Σύρου

  • Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:05

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου GEECCTT-ILES http://interreg-maritime.eu/fr/web/geecctt-iles που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG, μια Γάλλο-ιταλική  αποστολή αιρετών και στελεχών Περιφερειών και Εμπορικών επιμελητηρίων της Κορσικής, της Νότιας Γαλλίας, της Σαρδηνίας, και της βόρειας Ιταλίας, επιθυμώντας να συναντήσουν τους υπεύθυνους, ήρθαν στην Ελλάδα για να μελετήσουν τη διασύνδεση της στεριάς με τα νησιά της χώρας.

Μετά από συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΟΛΠ και του ΣΕΕΝ, θα ταξιδεύσουν επιλεκτικά προς τη Σύρο, για να δουν πως λειτουργεί ένα από τα κομβικά λιμάνια της χώρας: ποιες ναυτιλιακές εταιρίες συνδέουν τη Σύρο και με ποιους προορισμούς (γραμμές που υπάρχουν, επιδοτούμενες γραμμές), με ποιο τρόπο εκμετάλλευσης και  λειτουργίας, και πως διαχειρίζονται τα θέματα ασφάλειας. Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που τους απασχολούν.

Αύριο, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 09:30, θα συναντηθούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου με τον Πρόεδρο Δημήτρη Κοσμά, με τον Διοικητή του Λιμεναρχείου Σύρου κ. Ιωάννης Βαμβακούσης και με τον υπεύθυνο ασφαλείας του Λιμεναρχείου.

Το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος επιλέχτηκε για να διοργανώσει τις συναντήσεις αυτές μεταξύ 31/01/2019 και 2/2/2019,  να συνοδέψει την αποστολή κατά τη διαμονή της και να εξασφαλίσει την ελληνο-γαλλική διερμηνεία.