Επίσημη παρουσίαση των πρώτων 45 υποψηφίων του νέου συνδυασμού “ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο”

“Στην παράταξη έχουν θέση όλοι οι Δημοκρατικοί πολίτες”

“Μοναδικό συμφέρον είναι το συμφέρον όλων των Συριανών” υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας

Κοινός παρονομαστής των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του νέου συνδυασμού “ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Λειβαδάρα αποτελεί “η συναίσθηση του χρέους να σταθούν δίπλα σε κάθε δημότη του νησιού” με μοναδικό σκοπό την προώθηση “του συμφέροντος όλων των Συριανών”.

Τα ανωτέρω, ανέδειξε μέσω της ομιλίας του, ο κ. Λειβαδάρας, στην πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας υποψήφιας δημοτικής ομάδας που διεκδικεί τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και πλαισιωμένος από πρόσωπα που συμπορεύονται μαζί του, προχώρησε και στην επίσημη αναφορά και παρουσίαση των 45 πρώτων ονομάτων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης αναφέρθηκε στα κύρια “συστατικά” του ψηφοδελτίου του, τονίζοντας με σαφήνεια πως οι άνθρωποι που απαρτίζουν τον συνδυασμό του, αν και έχουν “διαφορετικές αφετηρίες”, ωστόσο, αναγνωρίζουν ξεκάθαρα, την αξία και το όφελος της δημοκρατικής συνύπαρξης και της συνεργασίας για την πρόοδο της Σύρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το προσεχές διάστημα, όπως ανέφερε ο ίδιος, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση κι άλλων ονομάτων.

Πολυσυλλεκτικός και δημοκρατικός συνδυασμός μακριά από κάθε μορφής ρατσισμό

Προλογίζοντας την παρουσίαση των 45 πρώτων υποψηφίων του, ο Νίκος Λειβαδάρας θέλησε να σημειώσει πρωτίστως, πως, καθώς “Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος θεσμός μέσα από τον οποίο εκφράζεται με τρόπο άμεσο ο πολίτης, αυτός είναι και ο λόγος που όλοι εμείς, άνθρωποι διαφορετικής ιδεολογίας, από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικές προσωπικές διαδρομές, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε, συναισθανόμενοι το χρέος να αναδείξουμε την αξία της συμμετοχής, την αξία της μοναδικότητας του καθενός και της καθεμιάς από τους συμπολίτες μας, την αξία του διαφορετικού, στοιχισμένοι αυστηρά μέσα στους κανόνες που απορρέουν από το δημοκρατικό πολίτευμα και μόνο”.

Σύμφωνα με όσα τόνισε παρακάτω, ως δημοκρατικός συνδυασμός, που προέρχεται μέσα από την ίδια την τοπική κοινωνία, “Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας, να νιώσει ότι μπορεί η ζωή του να είναι διαφορετική, καλύτερη, να νιώσει ευτυχισμένος στον τόπο του, να μπορεί να καμαρώνει που βρίσκεται ή επέλεξε να ζει σ αυτόν τον τόπο”.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, δίνοντας έμφαση στην αξία της συνύπαρξης των προσώπων και της απόφασης διεκδίκησης ενός καλύτερου μέλλοντος για το νησί, πρόσθεσε, πως, “Βρεθήκαμε όλοι μαζί επειδή α. Η δημοκρατία και ο σεβασμός στην άποψη του άλλου αποτελούν για όλους μας αξίες αδιαπραγμάτευτες. β. Συνθέτουμε, μέσα από κατάθεση και ανταλλαγή/επεξεργασία απόψεων. γ. Διαπιστώνουμε ότι ολοένα και λιγότεροι συμπολίτες μας μετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, ολοένα και περισσότεροι νιώθουν ότι δεν εκφράζονται από τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις. δ. Πιστεύουμε ότι η πολιτική μπορεί να αποκτήσει αξία για όλους, μόνο όταν ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, νιώσει ότι έχει λόγο, άποψη ή θέση που μπορεί να εισακουστεί και να γίνει πράξη.”.

Όπως συμπλήρωσε παρακάτω, “Αποτελούμε την παράταξη στην οποία συναντηθήκαμε από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους”, σημειώνοντας ξεκάθαρα πως, Στην δική μας παράταξη έχουν θέση όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, αρκεί να μην εκφράζουν καμίας μορφής ρατσισμό, αυταρχισμό, φασισμό, εθνικισμό ή μισανθρωπισμό”.

Άλλωστε όπως εξήγησε κατηγορηματικά, “Για μάς μοναδικό συμφέρον είναι το συμφέρον των Συριανών και της Σύρου και στόχος μας είναι ο κάθε Συριανός να νιώθει περήφανος που ζει σ αυτόν τον τόπο”.

Ανοιχτοί ορίζοντες στη διοίκηση”

Αμέσως μετά, ο κ. Λειβαδάρας δίνοντας τον “ορισμό” του τι σημαίνει “ανοικτοί ορίζοντες στην διοίκηση” του τόπου για τον συνδυασμό του, τόνισε τα εξής: “Για εμάς, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Δήμου λειτουργούν ως εμπνευστές των υπηρεσιών προς την κατεύθυνση υλοποίησης του οράματος και της ισότιμης εξυπηρέτησης, προς το συμφέρον των πολιτών” ενώ πρόσθεσε ακόμη πως, “η Αξιοκρατική λειτουργία της διοίκησης, είναι προϋπόθεση στην αξιοποίηση του συνόλου του προσωπικού, προκειμένου να παράγεται αναπτυξιακό έργο με ίδια μέσα. Στόχος η δημιουργία τεχνογνωσίας που θα μένει στις Υπηρεσίες για να λειτουργεί σήμερα και αύριο με κάθε διοίκηση”. Δίνοντας μάλιστα έμφαση και στην ανάγκη βελτιστοποίησης της λειτουργίας του μηχανισμού του Δήμου, επεσήμανε εξ αρχής πως, “θα απαιτηθεί η ανασυγκρότηση του Οργανισμού Λειτουργίας του έτσι ώστε να διορθωθούν στρεβλώσεις που υπάρχουν σήμερα και να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό η γνώση και η εμπειρία που υπάρχει στα στελέχη του”.

Φωτεινή στρατιά συνεννόησης για την ανοδική πορεία της Σύρου”

Αφού παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του νέου συνδυασμού για το νησί της Σύρου, ο κ. Λειβαδάρας διαβεβαίωσε πως θα αγωνιστεί από κοινού με τα μέλη της υποψήφιας δημοτικής ομάδας του, “για την ανοδική πορεία του νησιού”.

“Αγαπητοί συνεργάτες, Συριανοί, επιβιβαζόμαστε παρέα στο πλοίο που θα μας ταξιδέψει προς τους Ανοιχτούς Ορίζοντες του μέλλοντος του νησιού μας. Και σε αυτό το ταξίδι ο καθένας και η καθεμία από εσάς θα έχει το ρόλο του. Ο καθένας και η καθεμία από εσάς θα αποτελέσει μέλος μιας ομάδας που θα συνεργάζεται, θα δημιουργεί και θα εμπνέει τους συμπολίτες μας να γίνουν και αυτοί συνοδοιπόροι στην κοινή μας προσπάθεια” υποστήριξε ο κ. Λειβαδάρας απευθύνοντας κάλεσμα συμπόρευσης προς την τοπική κοινωνίας, ενώ ανέφερε τέλος, πως, “Είμαστε η φωτεινή στρατιά της συνεννόησης. Είμαστε η ηχηρή απάντηση της Δημοκρατίας. Είμαστε η επόμενη μέρα. Προσωπικά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ανοδική πορεία του νησιού μας. Γιατί όταν δίνω, δίνω τον εαυτό μου”.