Ανακοίνωση του συνδυασμού ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο

Συνάντηση του Νίκου Λειβαδάρα με τους εργαζόμενους και την διοίκηση του Νεωρίου

  • Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, 2019 - 14:28

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου συνάντηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» Νίκου Λειβαδάρα και αντιπροσωπείας του συνδυασμού, με τους εργαζόμενους και εκπροσώπους της διοίκησης του ναυπηγείου.
Ο Νίκος Λειβαδάρας επισήμανε ότι οι συναντήσεις με τους φορείς του νησιού επιλέχθηκε να ξεκινήσουν με τους εργαζόμενους του ναυπηγείου, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία που δίνεται από τον ίδιο στην προσπάθεια των εργαζομένων για την επαναλειτουργία του ναυπηγείου όσο και η συμβολή του στην ανάπτυξη του νησιού, μια ανάπτυξη ισόρροπη σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην οποία το ναυπηγείο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.
Τονίστηκε ο καθοριστικός ρόλος του ναυπηγείου στη νέα περίοδο που ανοίγεται στο άμεσο μέλλον για συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο σε τομείς έρευνας και νέων τεχνολογιών, καθώς και η συμμετοχή του στην ευημερία όλων των πολιτών.
Από την μεριά τους οι εργαζόμενοι ανέλυσαν εκτενώς τις προσπάθειες και τον αγώνα τους για την επαναλειτουργία της ναυπηγικής μονάδας, την προάσπιση της εργασίας τους, την μέριμνα τους για αύξηση των θέσεων απασχόλησης και τις ενέργειές τους για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η διοίκηση του ναυπηγείου από τη μεριά της, ανέλυσε την επιτυχή και βιώσιμη λειτουργία του ναυπηγείου, τις νέες επενδύσεις που μέχρι σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, σκιαγραφήθηκε το άμεσο αναπτυξιακό πλάνο, ο μεγάλος αριθμός κεφαλαίων που πρόκειται να επενδυθούν σε νέες δραστηριότητες από τον νέο επενδυτή, καθώς και η συμβολή του Νεωρίου στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, αναδεικνύοντας την γεωστρατηγική θέση της μονάδας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ειλικρινούς συνεργασίας, ενώ διαπιστώθηκε η κοινή αντίληψη μας για τη δύναμη και την αξία της συμμετοχής. Όπως οι εργαζόμενοι ενωμένοι αγωνίστηκαν και πέτυχαν στη δύσκολη πορεία τους, έτσι μόνο, με συμμετοχή όλων των πολιτών, μέσα από τη σύνθεση, μπορεί να οδηγηθεί ο τόπος σε μια πορεία ανάπτυξης και ευημερίας για όλους.