Συμπαράσταση των εργαζομένων της ΠΝΑι στις Κυκλάδες στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων

  • Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, 2019 - 14:04

Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων των τελευταίων χρόνων έχουν δημιουργήσει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να καλύψει τις πάγιες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, προσλαμβάνει συμβασιούχους με ανελαστικές μορφές εργασίας, με μισθούς πείνας, με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα.

Ο Σύλλογός μας είναι αντίθετος σε κάθε μορφή ελαστικής εργασίας που δημιουργεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων. Απαιτούμε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στα πλαίσια αυτά, συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και συμμετέχουμε στις προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις τους.

  • Παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας μέχρι την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών.
  • Για την υπαγωγή τους στο Ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις όταν τελειώσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και τη συνέχιση της καταβολής του για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Για Μισθό ανάλογο με τους αντίστοιχους κλάδους και τις ειδικότητες των μόνιμων εργαζομένων ανά ειδικότητα . Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751€ το μήνα.
  • Για Ίσο μισθό για όλους. Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός στο μεροκάματο με βάσει την ηλικία.
  • Την Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη μέρα της εργασίας.
  • Την Άμεση λήψη μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων ανάλογα με το χώρο, το επάγγελμα, τα καθήκοντα, με τον απαραίτητο κάθε φορά εξοπλισμό.
  • Την Διόρθωση των κωδικών των ενσήμων για τους συναδέλφους που απασχολούνται ως δασεργάτες.
  • Ο χρόνος ανεργίας να προσμετράται ως συντάξιμος χρόνος.

Η μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς με ασφαλιστική και εργασιακή κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους είναι για τον Σύλλογό μας αδιαπραγμάτευτη .

Για τους λόγους αυτούς, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει οι συνάδελφοι στον ΟΑΕΔ με δίωρη στάση εργασίας από 12:00 έως 14:00 την Πέμπτη 14-02-2019.

Να μπει επιτέλους ένα τέλος στην εκμετάλλευση και την κοροϊδία.

Ετικέτες: