ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο: Συνάντηση στο Πανεπιστήμιο

  • Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, 2019 - 22:23

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στα γραφεία της έδρας του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» κ. Νίκου Λειβαδάρα και αντιπροσωπείας του συνδυασμού, με τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Φίλιππο Αζαριάδη και μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού.
Στη συνάντηση αναλύθηκε διεξοδικά το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πανεπιστημιακή μονάδα της Σύρου και η ανάγκη για διεκδίκηση έκτασης μόνιμης στέγασής του. Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα της μακρόχρονης παραχώρησης των κτιρίων από το Δήμο προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την αποτελεσματικότερη χρήση τους.
Στη συνέχεια, περιγράφηκαν οι άξονες και τα πεδία συνεργασίας που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ του Δήμου και πανεπιστημιακής κοινότητας με σκοπό την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. 
Από την συνάντηση έγινε αντιληπτό ότι η δημιουργία ενός ανοιχτού και μόνιμου διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και πανεπιστημιακής μονάδας μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στο νησί μας.
Ο κ. Νίκος Λειβαδάρας επεσήμανε ότι το Πανεπιστήμιο θα έχει την αμέριστη στήριξη από την πλευρά του συνδυασμού τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο συνεργασίας. Το Πανεπιστήμιο μπορεί να συμβάλει σε κάθε μορφή πολιτιστικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και να αποτελέσει ένα σταθερό συνεργάτη, σύμβουλο και συνομιλητή του Δήμου.