Συνάντηση του Νίκου Λειβαδάρα με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

  • Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, 2019 - 11:19

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου ο Νίκος Λειβαδάρας με αντιπροσωπεία του συνδυασμού ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, μέλη του Δ.Σ. και τους υπευθύνους των Τμημάτων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Στη συνάντηση, ο Νίκος Λειβαδάρας παρουσίασε το στίγμα των αρχών του συνδυασμού και τόνισε την αναγκαιότητα για συνεργασία όλων των φορέων του νησιού έτσι ώστε μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών,  γνώσης αλλά και με κοινές πρωτοβουλίες να προχωρήσουμε σε μια ρεαλιστική πορεία ανάπτυξης για τη Σύρο.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος παρουσίασε το νέο Δ.Σ.  και το έργο που έχει επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας το Επιμελητήριο έναν σύγχρονο φορέα που με απόλυτη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, προσφέρει στα μέλη του αλλά και στις τοπικές κοινωνίες των Κυκλάδων πολλαπλές χρηστικές υπηρεσίες με άμεσο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα παρέχει εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό έργο καθώς και λύσεις προβολής και προώθησης των Υπηρεσιών και προϊόντων, που παράγονται στο σύνολο των νησιών.

Ο κ. Ρούσσος συμφώνησε, ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία είναι εφικτή η άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης των τελευταίων χρόνων, ενώ ανέλυσε τις προτάσεις, τις προσπάθειες, τους αγώνες  του Επιμελητηρίου σε όλους τους οικονομικούς τομείς καθώς και το μελετητικό και ερευνητικό έργο που παράγεται από το επιστημονικό του προσωπικό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη των Κυκλάδων και φυσικά και της Σύρου. Ανέλυσε επίσης τις νέες δράσεις του Επιμελητηρίου που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι οποίες αναμένεται να αναβαθμίσουν καθοριστικά την προώθηση των κυκλαδίτικων προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και την διεθνή αγορά.

Κλείνοντας, ο Νίκος Λειβαδάρας επισήμανε, ότι στην αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων και δράσεων για τη νέα αναπτυξιακή πορεία που πρέπει να χαραχθεί στο νησί, δεν περισσεύει κανείς, πολύ δε περισσότερο το Επιμελητήριο Κυκλάδων, το οποίο έχει αποδείξει ότι αξίζει να έχει ενεργό και ξεκάθαρο ρόλο ως στρατηγικός εταίρος του Δήμου στους τομείς που ήδη διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία.