Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού

"ΚΑΙ Βιομηχανικό Μουσείο Σύρου ΚΑΙ Πανεπιστήμιο"

  • Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:45

Ο Σύλλογος Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού, κι εμείς, τα μέλη του ΔΣ, διευκρινίζουμε ότι δεν εκπροσωπούμε, ούτε εκφράζουμε προσωπικές γνώμες ή συμφέροντα μελών, ο Σύλλογός μας, υπηρετεί ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ τους σκοπούς του φορέα ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΥΡΟΥ, που θεωρείται ένα επιστημονικό και πολιτιστικό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών – απαρτίζεται από επιστήμονες και ερευνητές απ όλη την Ελλάδα και αποτελεί πολιτιστικό πλεονέκτημα για την πόλη αυτή. Αυτό να γίνει επιτέλους να γίνει κατανοητό.

Τονίζουμε λοιπόν, πως στηρίζουμε σταθερά και αμετακίνητα την ανάπτυξη, την Εδραίωση και την απρόσκοπτη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Σύρο, αλλά η παρουσία και λειτουργία ενός Πολιτιστικού Κέντρου στην πόλη, του Βιομηχανικού Μουσείου, δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε άλλο Πολιτιστικό Κέντρο.

Εξ άλλου υπάρχει σοβαρό νομικό κώλυμα, διότι η χρηματοδότηση για την επισκευή του κτιρίου Κορνηλάκη έγινε με ευρωπαϊκά κονδύλια- πρόγραμμα Urban- και με την δέσμευση AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ίδρυση Βιομηχανικού Μουσείου.

Θεωρούμε πως μια Τεχνολογική σχολή του Πανεπιστημίου, με την οποία έχουμε επανειλημμένως συνεργαστεί και παραμένουμε σε ένα δρόμο συνεργασίας, μόνο σαν αρωγός και συνεργάτης μπορεί να υπάρξει στην λειτουργία και επέκταση του Βιομηχανικού, μιας και η συνάφεια των αντικειμένων τους είναι μεγάλη και όχι να εμφανίζεται σαν διεκδικητής των χώρων του.

Ας μην τίθενται λοιπόν διλήμματα ή Βιομηχανικό Μουσείο Σύρου ή Πανεπιστήμιο.

ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Σύρου

Μαργαρίτα Καλουτά