Παρουσίαση των βασικών θέσεων και των πρώτων 60 υποψηφίων από τον Γ. Μαραγκό

Μήνυμα εκλογικής νίκης στην παρουσίαση του συνδυασμού "Η Σύρος που αξίζουμε"

  • Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:40

Σε κλίμα ενθουσιασμού των μελών και των φίλων του συνδυασμού "Η Σύρος που αξίζουμε"  πραγματοποιήθηκε απόψε, αργά το απόγευμα, η παρουσίαση των βασικών θέσεων της παράταξης και των 60 πρώτων υποψηφιοτήτων από τον Γιώργο Μαραγκό. 

Από την κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Ερμής" ο ίδιος εξέφρασε μήνυμα εκλογικής νίκης για τις επερχόμενες εκλογές στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, υποστηρίζοντας πως με μία ομάδα δυνατή θα συνεχίσει το έργο που ήδη αναπτύσσει η σημερινή Δημοτική Αρχή. 

Ο κ. Μαραγκός πλαισιωμένος από τους υποψηφίους που συντάσσονται μαζί του στον επερχόμενο εκλογικό αγώνα προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της τρέχουσας Δημοτικής θητείας σε κάθε επίπεδο (πολιτισμός, κοινωνία, υποδομές, αθλητισμός κ.α.), ενώ έδωσε τους γενικούς άξονες του προγράμματός του, το οποίο θα αναπτύξει πλήρως το προσεχές διάστημα προς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. 

Ο νυν Δήμαρχος παρουσίασε τα μέλη του συνδυασμού του, ανάμεσα στους οποίους ανακοίνωσε και τον Βαγγέλη Περρή, ενώ ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες υποψηφιότητες. 

Ο κ. Μαραγκός έκλεισε την εκδήλωση για τον συνδυασμό του, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Πάμε για νίκη από την πρώτη Κυριακή".

Θα ακολουθήσει ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση. 

Συνολικά η ομιλία του Γ. Μαραγκού 

Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Αγαπημένοι φίλες και φίλοι

Η ανταπόκριση και η αθρόα προσέλευσή σας απόψε, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Σύρος είναι εδώ.Όλοι  μαζί ενωμένοι, δυνατά και αποφασιστικά, βαδίζουμε δυναμικά μπροστά!

Για το νησί μας, για τα παιδιά μας και για εμάς, για ένα ακόμα πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Ένα μέλλον που δικαιούται και αξίζει η Σύρος.

H παρουσία σας εδώ επικυρώνει το γεγονός ότι η Σύρος τροχοδρομεί μπροστά!

Με μεγάλα αναπτυξιακά έργα και έργα πνοής που θέτουν τη Σύρο σε τροχιά ανάπτυξης. 

Με δράσεις και πρωτοβουλίες σε σημαντικούς τομείς, όπως η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, ο αθλητισμός και η κοινωνική μέριμνα.

Επιλέξαμε συνειδητά, από την αρχή της θητείας μας, να πορευτούμε στον δύσκολο δρόμο των έργων, των πράξεων και του αποτελέσματος και όχι στον εύκολο δρόμο των λόγων.
Αποδείξαμε, με όραμα, σχέδιο, σκληρή προσπάθεια και επιμονή ότι η Σύρος μπορεί να έχει ένα καλύτερο παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον, το οποίο δικαιούται και αξίζει.

Προσπερνάμε τη στείρα κριτική, τη μικροπολιτική, τη μιζέρια, την έλλειψη προτάσεων και επιχειρημάτων, καθώς και τον άκρατο μηδενισμό αυτών που είναι θιασώτες και νοσταλγοί της στασιμότητας των προηγούμενων χρόνων.

Είμαστε εδώ και υψώνουμε τη φωνή μας δυναμικά λέγοντας 
ΟΧΙ στο πισωγύρισμα, 
ΟΧΙ στην παλινόρθωση του παλαιού κατεστημένου, 
ΟΧΙ στην αναγέννηση του παλαιοκομματισμού και της απραγίας.

Είμαστε εδώ και διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση την πεποίθησή μας, λέγοντας
ΝΑΙ στην πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού μας,
ΝΑΙ στην ανάληψη πρωτοβουλιών με επίκεντρο τον άνθρωπο,
ΝΑΙ στη συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου.

Ένα τεράστιο έργο, το οποίο ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Ένα έργο που έχει να κάνει, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, με:
την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του νησιού μας και ειδικότερα:
την ανάπλαση της παραλίας της Ερμούπολης,
την εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων ασφαλείας σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα του κώδικα ISPS
την ανακατασκευή της προβλήτας ανεφοδιασμού στη ΜΕΤΚΑ
την κατασκευή νέου Εμπορικού λιμανιού στη θέση «Καρνάγιο»
την έγκριση του Master Plan του λιμένα Ερμούπολης
την ανάπλαση της πλατείας στην παραλία του Φοίνικα και άλλα μικρότερα έργα λιμενικών υποδομών σε όλη τη Σύρο.
την επέκταση του αεροδρομίου μας προκειμένου να δέχεται πτήσεις charter από χώρες του εξωτερικού, 
την κατασκευή δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε πολλές γεωγραφικές ενότητες του νησιού μας,
την αναβάθμιση του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων μας με την κατασκευή νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, νέου κυττάρου και Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων,
την κατασκευή νέων σχολείων και τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχουσών σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων,
την ανακατασκευή των αθλητικών υποδομών του νησιού μας, όπως του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου, του Δημοτικού Σταδίου Πευκακίων, το οποίο δημοπρατείται, καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων “Δημήτριος Βικέλας”.

Ξεβαλτώσαμε έργα, τα οποία για δεκαετίες ήταν κολλημένα, διότι δεν υπήρχε η πολιτική βούληση να υλοποιηθούν, όπως για παράδειγμα το νέο δημοτικό σχολείο της Βάρης.

Σχεδιάσαμε, ωριμάσαμε, χρηματοδοτήσαμε και υλοποιήσαμε έργα και εκπονήσαμε μελέτες, διότι αυτό αποτελεί υποχρέωση κάθε υπεύθυνης Δημοτικής Αρχής.

Έργα, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Σύρου, τοποθετούν το νησί  μας σε μια ξεκάθαρη τροχιά οικονομικής ανάπτυξης και έργα τα οποία, κατά τον χρόνο υλοποίησής τους, σήμερα δηλαδή, δημιουργούν εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης στη Σύρο και στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Έργα, των οποίων ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 45 εκατομμύρια ευρώ, ποσό πρωτοφανές για Δήμους αντίστοιχου ή/και μεγαλύτερου μεγέθους από τον δικό μας. 
Με γνώση των διαδικασιών, τεχνοκρατική προσέγγιση και δυναμισμό, με πιέσεις προς την κεντρική κυβέρνηση, αξιοποιήσαμε στο έπακρο το ΕΣΠΑ και όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, εθνικά και κοινοτικά, για να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις για το νησί μας.

Και όλα αυτά έγιναν με διαφάνεια και συνέπεια, επιτυγχάνοντας στο τέλος αυτής της δημοτικής θητείας, να έχουμε έναν έντονα πλεονασματικό προϋπολογισμό, έναν υγιή προϋπολογισμό σε όλους τους επιμέρους οικονομικούς δείκτες. Τον καλύτερο Π/Υ των τελευταίων πολλών ετών, διαψεύδοντας για ακόμα μία φορά πανηγυρικά τις «Κασσάνδρες» και τους κινδυνολόγους. 
Το νησί μας μετατρέπεται σταδιακά σε ένα απέραντο εργοτάξιο και αυτή ακριβώς είναι η ελπίδα που δίνουμε για το σήμερα και το αύριο, αλλά παράλληλα είναι και η απάντησή μας στους μηδενιστές, στους οπαδούς της θεωρίας, αλλά και στους εραστές ενός στάσιμου παρελθόντος, το οποίο δυστυχώς έζησε το νησί μας και πρέπει να το ξεχάσει.

Με αποφασιστικότητα, με εξωστρέφεια και τόλμη, συγκρουστήκαμε με το κατεστημένο που κρατούσε καθηλωμένο το νησί μας. Επιλέξαμε συνειδητά να γίνουμε δυσάρεστοι σε ορισμένους, ώστε να αποδειχθούμε χρήσιμοι στους πολλούς.

Βέβαια σε αυτή τη διαδρομή έγιναν και λάθη για τα οποία οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά και να ζητήσουμε συγγνώμη από όσους θίξαμε ή αδικήσαμε παρότι δεν είχαμε την πρόθεση.

Η μεγάλη οικογένεια της παράταξής μας αποτελείται από νέους ανθρώπους, μακριά από εξαρτήσεις και συμφέροντα, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο την πρόοδο του νησιού μας.
Αυτή είναι η Σύρος που αξίζουμε!

Έτσι θα συνεχίσουμε για να ολοκληρώσουμε τα έργα, που προανέφερα, αλλά και να υλοποιήσουμε καινούργια.

Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά, χρειάζεται να εμπιστευθούμε ανθρώπους με όραμα, δημιουργική διάθεση και τόλμη. Ανθρώπους νέους, αισιόδοξους, με διαπιστωμένη επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια και διάθεση προσφοράς, απ’ όλο το φάσμα της κοινωνίας και όλες τις γεωγραφικές ενότητες της Σύρου.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια της «Σύρου που αξίζουμε» και ορισμένους από αυτούς, τους πρώτους εξήντα (60), έχουμε την χαρά απόψε να σας παρουσιάσουμε. Θα ακολουθήσουν και άλλοι, πολλοί ακόμη, το επόμενο διάστημα.

Άνθρωποι, αποφασισμένοι να είναι συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι σε αυτή τη δύσκολη μα και όμορφη διαδρομή για να υλοποιήσουμε το όραμά μας, τους στόχους και τις προτάσεις του προγράμματός μας.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θα έχουμε την δυνατότητα να αναλύσουμε το πρόγραμμα μας με στοιχεία, επιχειρήματα, αλλά και την απαραίτητη τεκμηρίωση, με κάθε δυνατό μέσο και δίαυλο επικοινωνίας, ώστε κάθε δημότης σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε περιοχή του νησιού μας, να το γνωρίσει. 

Ένα πρόγραμμα, του οποίου τους βασικούς άξονες και το στίγμα ακροθιγώς σας παρουσιάζουμε απόψε σε όλους τους βασικούς τομείς ενδιαφέροντος του Δήμου.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Ολοκληρώνουμε μεγάλα έργα που προαναφέρθηκαν και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σχεδιάζουμε την υλοποίηση νέων έργων σε κρίσιμους τομείς όπως:
η βελτίωση των υποδομών προσπελασιμότητας, σύμφωνα με το Master Plan του λιμένα Ερμούπολης,
η αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου στο Φοίνικα και η δημιουργία μαρίνας, καθώς και άλλων λιμενικών έργων μικρότερης εμβέλειας,
η κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης (ήδη ανατέθηκαν οι προμελέτες για την αποχέτευση των περιοχών Φοίνικα, Ποσειδωνίας),
η κατασκευή νέων και η βελτίωση των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών,
η κατασκευή νέων και η βελτίωση των υφιστάμενων εκπαιδευτικών υποδομών όλων των βαθμίδων,
η επισκευή και αποκατάσταση δημοτικών ακινήτων ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, όπως ενδεικτικά το Δημαρχείο μας, του οποίου την μελέτη για την ολοκληρωμένη αποκατάσταση των όψεων έχουμε ήδη δημοπρατήσει, το Πνευματικό Κέντρο προκειμένου και πάλι να καταστεί το στολίδι της πόλης μας καθώς και άλλα κτίρια,
η αναβάθμιση δημόσιων και κοινοχρήστων χώρων, δια μέσου της κατασκευής χώρων αναψυχής, καθώς και της αντικατάστασης του δικτύου δημοτικού φωτισμού με νέες οικονομικότερες τεχνολογίες σε όλο το νησί, 
η επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας του Δήμου μας, καθώς και
η κατασκευή υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων και η ενίσχυση της ανακύκλωσης, όπως η δημιουργία πράσινων σημείων, η κομποστοποίηση και η ενίσχυση του στόλου οχημάτων και του εξοπλισμού μας, σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που έχουμε εκπονήσει. 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Εντείνουμε τη συνεργασίας μας με τους τοπικούς συλλογικούς και παραγωγικούς φορείς αλλά και επαγγελματίες με διαπιστωμένη εμπειρία και εξειδίκευση για: 
την ανάδειξη της μοναδικής ταυτότητας του νησιού μας και τη διαμόρφωση ενός τουριστικού προϊόντος που να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά μας,
την προώθηση της Σύρου σε επιλεγμένες αγορές-στόχους. Ήδη προσλαμβάνουμε εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο για την προώθηση της Σύρου σε αγορές εντός αλλά και εκτός Ελλάδας,
τον σχεδιασμό δράσεων, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών για την περαιτέρω τουριστική προώθηση και προβολή του νησιού μας, και 
την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο νησί, με την ίσως πιο ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα, επιδιώκουμε η Σύρος να παραμείνει στην κορυφή του πολιτισμού, τόσο με τη διατήρηση και αναβάθμιση του ποιοτικού πολιτιστικού μας προγράμματος, όσο και με τη διαφύλαξη του πολιτιστικού μας αποθέματος, μέσω της συντήρησης και ανάδειξης των ιστορικών μας κτιρίων. Ενδεικτικά:
δημιουργούμε νέες κυψέλες πολιτισμού, όπως μόνιμη έκθεση Μάνου Ελευθερίου και έναν υπερσύγχρονο πολιτιστικό χώρο που να τιμά τη μνήμη, το έργο και την προσφορά του, στη θέση του Λατομείου Καραβέλα,
επιδιώκουμε την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το κτίριο Βελισσαρόπουλου και την επαναλειτουργία του Σκαγιοποιείου Αναιρούση, προκειμένου να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η βιομηχανική μας κληρονομιά, 
συμβάλλουμε, με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, στην αναζωογόνηση και ανάδειξη του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, προβάλλοντας το έργο του Μάρκου Βαμβακάρη μέσω ενός υπερσύγχρονου πολιτιστικού χώρου,
διεκδικούμε την ίδρυση παραρτήματος του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να επιταχύνονται οι αδειοδοτήσεις των καταστημάτων και των ιστορικών κτιρίων, και
στοχεύουμε στην πολιτιστική και ιστορική ανάδειξη των κοιμητηρίων που αποτελούν μοναδικά μνημεία, στο σύνολό τους, περιλαμβάνοντας ξεχωριστής αρχιτεκτονικής τέχνης ταφικά σύνολα. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

Βασικό στόχο μας αποτελεί η άμεση επαφή με τον πολίτη και η ανάπτυξη ενός μοντέλου εξατομικευμένης κοινωνικής προσφοράς. Η αυξημένη κοινωνική προστασία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική αρωγή, η έμπρακτη βοήθεια και η προαγωγή της υγείας είναι επιβεβλημένες. Έτσι, λοιπόν:

εντατικοποιούμε τις προσπάθειες μας για την περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση της εξωστρέφειας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου με επίκεντρο τον άνθρωπο,
ανοίγουμε την Κοινωνική Υπηρεσία προς τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, 
ενισχύουμε τον ρόλο της ως μιας Υπηρεσίας, η οποία είναι δυνατόν να παρέχει στους ωφελούμενους συμβουλευτική, ηθική, υλική και οικονομική βοήθεια αλλά και διασύνδεση με άλλους φορείς, με  υπηρεσίες και αγαθά, και 
ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο τα Κέντρα Κοινότητας, που δημιουργήσαμε από τον Αύγουστο του 2017 με στόχο την παροχή υπηρεσιών προς ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τα οποία από τον Ιανουάριο του 2019 αποτελούν και διαχειριστές προνοιακών επιδομάτων λειτουργώντας ως πύλη εισόδου των ωφελουμένων με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 

Κύριο μέλημά μας αποτελεί η άμεση, αξιόπιστη και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση του πολίτη. Για να γίνει αυτό, απαιτείται οι Υπηρεσίες του Δήμου να λειτουργούν με τρόπο ευέλικτο και αποδοτικό. Προχωρούμε λοιπόν: 
στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του Δήμου μας, 
στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών για την πρόσβαση στις Υπηρεσίες μας εξ αποστάσεως, 
στην εκπαίδευση του προσωπικού, και 
στην απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών 
Και όλα αυτά με τη βοήθεια ενός σύγχρονου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας τον οποίο ψηφίσαμε, προκειμένου να καλύπτει τις σημερινές και μελλοντικές αυξημένες ανάγκες.  

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 

Διαχειριζόμαστε τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου και τα χρήματα των δημοτών με σύνεση, πλήρη διαφάνεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, πετυχαίνοντας έτσι να δημιουργήσουμε έναν πλεονασματικό και υγιή προϋπολογισμό. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε στοχεύοντας:
στην περαιτέρω αύξηση των εσόδων του Δήμου,
στην περιστολή μη αναγκαίων δαπανών καθώς και
στον περιορισμό των ελαστικών δαπανών.
Και όλα αυτά με την εφαρμογή ενός μοντέλου ισότιμης και δίκαιης φορολόγησης των δημοτών, αλλά και με την επίδειξη ενός κοινωνικού προσώπου σε περιπτώσεις οφειλετών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.  

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, αλλά και η διατήρηση του νησιού μας καθαρού, αποτελούν κοινή δέσμευση και προτεραιότητα μας. 
Ήδη εφαρμόζουμε – και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε – στοχευμένες πολιτικές και δράσεις, με γνώμονα την περαιτέρω αναβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, με παράλληλη μείωση κόστους, και την εξοικονόμηση ενέργειας, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός νησιού φιλικότερου προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης διαχρονικά, αλλά και περισσότερο αποφασιστικά από ποτέ, ως αυτονόητα έχει την υποχρέωση, στήριζε, στηρίζει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει έμπρακτα τη λειτουργία του Πανεπιστημίου στη Σύρο. Πέραν των πρόσφατων παραχωρήσεων με το ακίνητο του πρώην Elysee επί του συγκροτήματος των παλαιών αποθηκών διαμετακόμισης στο λιμάνι, εξετάζεται η δυνατότητα παραχώρησης και άλλων δημοτικών κτιριακών υποδομών, ενώ στην μελέτη αξιοποίησης του Στρατοπέδου Ζαφείρη υπάρχει ήδη η πρόβλεψη χώρου για την μελλοντική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου. 

Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε πλήρως την νέα έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής που ιδρύθηκε στη Σύρο το 2018 καθώς και την Απόφαση της Συγκλήτου για τη δημιουργία και δεύτερου τμήματος στη Σύρο. 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Επιδιώκοντας έναν ρυθμιστικό και όχι παρεμβατικό ρόλο, στοχεύουμε στην:
ισόρροπη ανάπτυξη όλων των οικονομικών κλάδων (πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή), οι οποίοι μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν με βάση την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του νησιού, δημιουργώντας μεταξύ τους μια αμφίδρομη προστιθέμενη αξία ώστε να μη λειτουργεί ο ένας εις βάρος του άλλου.

Επικυρώνουμε για μια ακόμα φορά την ικανοποίηση και την αισιοδοξία, τόσο την δική μου προσωπικά, όσο και του Δήμου μας, για τις πολύ θετικές πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την επαναλειτουργία του Ναυπηγείου, εξελίξεις οι οποίες δίνουν πλέον μια ξεκάθαρα αισιόδοξη προοπτική για το άμεσο μέλλον, με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη δημιουργία εκατοντάδων βιώσιμων θέσεων εργασίας. Όλοι μας, κάτοικοι του νησιού και εργαζόμενοι, επιθυμούμε ένα ναυπηγείο σύγχρονο, υγιές και ανταγωνιστικό το οποίο, παράλληλα, θα λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με την Εθνική και Κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία.  

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στο νησί μας, διαμέσου του Μηχανισμού Προσέλκυσης και Υποστήριξης Επενδύσεων, με χρηματοδότηση από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα. 
Πρόκειται για έναν καινοτόμο μηχανισμό, ο οποίος δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία φακέλων έργων για την προσέλκυση επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς για το νησί μας, όπως ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός, η Ενέργεια, το Περιβάλλον κλπ.

Ήδη, τον Ιούνιο του 2019, έχει προγραμματιστεί στη Σύρο διεθνής συνάντηση εκπροσώπων venture capitals (επενδυτικών κεφαλαίων) από διάφορες χώρες της Ευρώπης και την Αμερική. Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι Επενδυτικών Κεφαλαίων, πρόκειται να βρεθούν στο νησί μας με στόχο να συζητήσουν θέματα του ενδιαφέροντός τους, να γνωρίσουν το νησί μας και να διερευνήσουν πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες. 

Παράλληλα, ο μηχανισμός αυτός θα υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες μας για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου, για το οποίο ήδη έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα σαφές στίγμα αναφορικά με τις προτεραιότητες που θέτουμε για την επόμενη δημοτική περίοδο. Ένα στίγμα πλήρως συμβατό με το ΟΡΑΜΑ μας που είναι:
Η ισόρροπη, βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη του νησιού μας, με γνώμονα την ιδιαίτερη ταυτότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο. Μια ανάπτυξη που αφορά ΟΛΟΥΣ!

Για να επιτύχουμε τα παραπάνω, επιδιώκουμε συνέργειες μεταξύ όλων των οικονομικών κλάδων, σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση έργων υποδομής σε στρατηγικούς τομείς. Και όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον ισότιμης και ισόνομης αντιμετώπισης των πολιτών.

Η Σύρος δεν έχει ανάγκη από λόγια, δεν χρειάζεται μαθητευόμενους μάγους, ούτε πρόσωπα χωρίς όραμα, σθένος, δύναμη και αποφασιστικότητα να χαράξουν ένα ξεκάθαρο δρόμο για το μέλλον.

Η Σύρος έχει ανάγκη από πράξεις, ρηξικέλευθες αποφάσεις, εμπειρία, τόλμη αλλά και συγκροτημένο πλάνο και σχεδιασμό.

Δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η μεγάλη οικογένειά μας, «Η Σύρος που αξίζουμε», όλοι εμείς και όλοι εσείς, περνάμε απόψε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Ένα ισχυρό μήνυμα Νίκης, Ελπίδας και Αισιοδοξίας, το οποίο μεταφέρουμε και μεταλαμπαδεύουμε σε όλη τη Σύρο.

Η Σύρος που αξίζουμε και θέλουμε είναι ΕΔΩ.

Είμαστε ΕΔΩ για το Παρόν και το Μέλλον.

Καλό Αγώνα και με τη ΝΙΚΗ.

Για να δείτε αναλυτικά τους υποψήφιους της παράταξης "Η Σύρος που αξίζουμε", μπορείτε να πατήσετε πάνω στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί, ή να πατήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Σχετικά αρχεία: