Παρουσίαση των γενικών αξόνων του προγράμματος του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε” και των 60 πρώτων υποψηφίων από τον Γ. Μαραγκό

“Νίκη από την πρώτη Κυριακή”

“Η Σύρος που αξίζουμε είναι εδώ για το νησί μας, για τα παιδιά μας, για εμάς και για ένα ακόμη πιο ελπιδοφόρο μέλλον” υποστήριξε κατηγορηματικά ο Γιώργος Μαραγκός στον πρόλογο της παρουσίασης των βασικών θέσεων του συνδυασμού του και των πρώτων εξήντα υποψηφίων του, παρουσία μελών και φίλων της παράταξής του, η οποία διεκδικεί τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης – ξανά - στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι παρευρισκόμενοι προς τον ίδιο στο ξενοδοχείο “Ερμής, χθες αργά το απόγευμα, οπότε και πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση του συνδυασμού του, με τον κ. Μαραγκό να απευθύνει σε αισιόδοξο τόνο μήνυμα νίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά “Πηγαίνουμε σε νίκη από την πρώτη Κυριακή”.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου στην Ερμούπολη, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε” και νυν Δήμαρχος προχώρησε στη συνοπτική παρουσίαση των βασικών αξόνων του προγράμματός του, το οποίο – όπως τόνισε – θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα προς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Πρέπει να σημειωθεί πως σε κλίμα ενθουσιασμού έγινε η ανακοίνωση των πρώτων εξήντα υποψηφίων του συνδυασμού του, ανάμεσα στους οποίους και ο Βαγγέλης Περρής, με τον ίδιο τον κ. Μαραγκό να γνωστοποιεί πως σε επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν κι άλλα ονόματα.

Η Σύρος μετατρέπεται σε ένα απέραντο εργοτάξιο”

Σαφής στα μηνύματά του για το έργο της νυν Δημοτικής Αρχής, ο κ. Μαραγκός δήλωσε πως κοινός παρονομαστής των υποψηφίων που συμπορεύονται μαζί του αποτελεί η κατανόηση της ανάγκης συνέχισης του έργου που ήδη είναι σε εξέλιξη στο νησί.

“Η Σύρος μετατρέπεται σε ένα απέραντο εργοτάξιο” υποστήριξε χαρακτηριστικά, απαριθμώντας τα βασικά έργα που έχουν δρομολογηθεί αλλά και που υλοποιούνται μέσα από χρηματοδοτήσεις και τη σαφή ενεργοποίηση και προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Μιλάμε για ένα έργο που έχει να κάνει, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, με την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του νησιού μας και ειδικότερα: την ανάπλαση της παραλίας της Ερμούπολης, την εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων ασφαλείας σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα του κώδικα ISPS, την ανακατασκευή της προβλήτας ανεφοδιασμού στη ΜΕΤΚΑ, την κατασκευή νέου Εμπορικού λιμανιού στη θέση «Καρνάγιο», την έγκριση του Master Plan του λιμένα Ερμούπολης, την ανάπλαση της πλατείας στην παραλία του Φοίνικα και άλλα μικρότερα έργα λιμενικών υποδομών σε όλη τη Σύρο”.

Ο κ. Μαραγκός έκανε αναφορά μάλιστα και: “Στην επέκταση του αεροδρομίου μας προκειμένου να δέχεται πτήσεις charter από χώρες του εξωτερικού, στην κατασκευή δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε πολλές γεωγραφικές ενότητες του νησιού μας, στην αναβάθμιση του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων μας με την κατασκευή νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, νέου κυττάρου και Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην κατασκευή νέων σχολείων και τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχουσών σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, στην ανακατασκευή των αθλητικών υποδομών του νησιού μας, όπως του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου, του Δημοτικού Σταδίου Πευκακίων, το οποίο δημοπρατείται, καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων “Δημήτριος Βικέλας””.

Όλα τα παραπάνω όπως υποστήριξε προγραμματίστηκαν προκειμένου η παράταξή του “να είναι χρήσιμη στους πολλούς”, κάνοντας αναφορά παρακάτω στις κύριες στοχεύσεις του συνδυασμού του για την προσεχή θητεία.

Πρόγραμμα συγκεκριμένο και κοστολογημένο σε κάθε τομέα

Εξηγώντας πρωτίστως πως, το αναλυτικό πρόγραμμά του που θα ακολουθήσει σε επόμενο χρόνο και θα είναι “συγκεκριμένο και κοστολογημένο”, ο Γιώργος Μαραγκός σκιαγράφησε τους γενικούς άξονες που θα κινηθεί ο συνδυασμός του για την επόμενη θητεία.

Ξεκινώντας από τις υποδομές επεσήμανε πως θα συνεχιστεί η μάχη για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών, καθώς και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ενώ όσον αφορά στην τουριστική προβολή δεσμεύθηκε πως “εντείνονται οι συνεργασίες” με κάθε αρμόδια πλευρά, για την “ανάδειξη της μοναδικής ταυτότητας του νησιού μας και την διαμόρφωση ενός τουριστικού προϊόντος που θα ταιριάζει στον τόπο μας”.

Σχετικά με τον πολιτισμό, πρόσθεσε πως, “επιδιώκουμε η Σύρος να παραμείνει στην κορυφή του πολιτισμού, τόσο με τη διατήρηση και αναβάθμιση του ποιοτικού πολιτιστικού μας προγράμματος, όσο και με τη διαφύλαξη του πολιτιστικού μας αποθέματος, μέσω της συντήρησης και ανάδειξης των ιστορικών μας κτιρίων”, ενώ αναφορικά με την κοινωνική πολιτική δήλωσε πως, στόχος είναι “η άμεση επαφή με τον πολίτη και η ανάπτυξη ενός μοντέλου εξατομικευμένης κοινωνικής προσφοράς”, παράλληλα με την ενίσχυση των δομών που δημιουργήθηκαν την τρέχουσα θητεία (πχ. Κέντρο Κοινότητας). Στα παραπάνω θέλησε να προσθέσει και τις προσπάθειες που γίνονται οργανωμένα για την προσέλκυση επενδύσεων στη Σύρο.

Προτού ολοκληρώσει την παρουσίασή του μίλησε για την διοικητική και οικονομική οργάνωση του Δήμου, κάνοντας λόγο για οικονομική υγεία στο δημοτικό ταμείο, ενώ στον επίλογό του τοποθετήθηκε για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σύρο και το Νεώριο.

Υπενθυμίζοντας τις κτιριακές παραχωρήσεις προς αυτό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής και την πρόθεση της Συγκλήτου για νέο Τμήμα. Καταλήγοντας, χαιρέτησε την επαναλειτουργία του Νεωρίου, σημειώνοντας τη στήριξη εκ μέρους του Δήμου προς αυτό, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ο συνδυασμός του τάσσεται θετικά σε μία πορεία με σεβασμό στους εργαζομένους και το περιβάλλον.

Ο Γιώργος Μαραγκός έκλεισε την ομιλία του, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ισόρροπης ανάπτυξης στον τόπο.