Η Σύρος που αξίζουμε: “Τελικοί κριτές το ΣΑ και το ΥΠΠΟ”

  • Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023 - 15:19

Εκ νέου επανέρχεται ο συνδυασμός “Η Σύρος που αξίζουμε” στο θέμα του κτηρίου Σένγκεν στο λιμάνι της Ερμούπολης, με αφορμή τη σημερινή απάντηση της Δημοτικής Αρχής.

“Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί που το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής καταφέρεται εναντίον της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αγνοώντας την κατακραυγή και άλλων δημοτικών παρατάξεων, θεσμικών φορέων του νησιού, καθώς και της πλειοψηφίας της κοινωνίας”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του συνδυασμού:

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής καταφέρεται εναντίον της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αγνοώντας την κατακραυγή και άλλων δημοτικών παρατάξεων, θεσμικών φορέων του νησιού, καθώς και της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Επίσης, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο πολιτικός εγωισμός και η επιμονή-εμμονή της προέδρου του ΔΛΤ Σύρου, κ. Κανδιώς Μαραγκού, είναι πολύ κακός σύμβουλος.

Συνεπώς, μη συγχύζεστε και μην πανικοβάλλεστε, κ. Μαραγκού. Αν περάσει η οικοδομική άδεια από τη βάσανο της έγκρισης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΣΑ) και του ΥΠΠΟ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο Ν. 4759/20 αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι απαιτούμενες εγκρίσεις/γνωμοδοτήσεις για την έκδοση της οικοδομικής άδειας κτιριακών υποδομών Σένγκεν εντός ζώνης λιμένα, σε 15 μέρες από την αίτηση, θεωρούνται ως θετικές. Αν δεν κάνετε χρήση της fast track διαδικασίας, την οποία δείχνετε να εκμεταλλεύεστε, κανένα πρόβλημα!

Τέλος, προς αποκατάσταση της αλήθειας ο συνάδελφός μας και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ν. Σκευοφύλαξ, έδωσε συγχαρητήρια για τη «Μελέτη για την υλοποίηση έργων προστασίας έναντι διάβρωσης και ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο του όρμου Αγίου Νικολάου Ερμούπολης Σύρου», δωρεά του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός, κι όχι για το κτίριο Σένγκεν, όπως ψευδώς αναφέρθηκε.