Εντός Μαρτίου - Απριλίου αναμένεται η διαγωνιστική διαδικασία για την έναρξη του έργου στο στάδιο Πευκακίων

Ένα βήμα πιο κοντά στον διαγωνισμό

Δέσμευση ποσού ύψους 170 χιλ. ευρώ για τις απαραίτητες κινήσεις και την έναρξη υλοποίησης του μεγάλου έργου

Στη δέσμευση ενός σημαντικού μέρους του συνολικού προϋπολογισμού για το έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης του δημοτικού γυμναστηρίου Πευκακίων, προχώρησε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, προχθές, με στόχο την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Μετά από τις υπογραφές της σύμβασης για το έργο, αρχές Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συνεργασίας Δήμου και Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού, σήμερα ακολουθούν οι ενέργειες που αναλογούν στη Δημοτική Αρχή για την προώθηση του διαγωνισμού και την έναρξη του έργου το ταχύτερο δυνατό. Εξ αφορμής της δέσμευσης του ποσού των 170 χιλ. ευρώ, απόφαση την οποία υπέγραψε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κλήθηκε σε ενημέρωση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος.

Άμεσα στην έγκριση όρων διακήρυξης και ανακοίνωσης διαγωνισμού

Ειδικότερα, το ακριβές ποσό που δέσμευσε ο Δήμος αφορά στο ποσό των 172.235,98 ευρώ, με τον συνολικό προϋπολογισμό αυτού να ανέρχεται σε 753.677,36 ευρώ.

“H δέσμευση είναι για τον διαγωνισμό, που θα περιλαμβάνει τα ποσά και ό,τι άλλο απαιτείται για έργο” διευκρίνισε ο κ. Βακόνδιος, σχολιάζοντας παράλληλα πως, “Από εκεί και μετά ξεκινά η διαδικασία για να γίνει η υλοποίηση του έργου”.

Ερωτηθείς για τον χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού που αναμένει σύσσωμη η τοπική κοινωνία, ο ίδιος πρόσθεσε πως, “Θέλουμε μέσα στον Μάρτιο να ανακοινωθεί και η ημερομηνία του διαγωνισμού και να υπάρξει δημοσίευση στα ΜΜΕ”.

Άλλωστε, όπως επεσήμανε, “Θέλουμε μέχρι τις πρώτες 15 ημέρες του Μαρτίου να ανακοινωθεί στα ΜΜΕ ότι την τάδε ημερομηνία θα βγει ο διαγωνισμός”.

Σχετικά με τους χρόνους που έφερε αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή και άρα, προλαβαίνει να “βγάλει” τον διαγωνισμό πριν από την επίσημη προεκλογική περίοδο, ο κ. Βακόνδιος επιβεβαιώνει την πρόοδο χρονικά. “Πιστεύω πως ναι. Είναι βέβαια μεγάλο το ποσό και το έργο, αλλά εκτιμώ πως πριν τον Μάιο, ή μέσα στον Απρίλιο θα προχωρήσουμε. Θα ανοιχτούν οι προσφορές και μετά, θα υπάρξει το διάστημα των ενστάσεων αν υπάρξουν για την οριστική ανακήρυξη του αναδόχου”.

Ο ίδιος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις διαδικασίες, συμπλήρωσε πως, “Ξεκινά η διαδικασία για να γίνει ο διαγωνισμός αυτού του σημαντικού έργου και είμαστε ικανοποιημένοι”.

Διευκρινίσεις για την κάλυψη του κόστους

Δεδομένου ότι το έργο θα καλυφθεί εξ ημισείας από Δήμο και αρμόδιο Υπουργείο σε επίπεδο δαπάνης, πρόσθεσε πως, “Είναι 750 χιλ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός και θα χρηματοδοτήσουν από 50% το Υπουργείο Αθλητισμού και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης”.

Σημείωσε μάλιστα πως, “Έχει γίνει η κατανομή για τα χρήματα από το Υπουργείο. Απλά έχουμε συμφωνήσει ότι θα βγει ο εργολάβος, θα δούμε το ποσοστό έκπτωσης και όση δαπάνη απαιτηθεί θα καλυφθεί εξ ημισείας από τον Δήμο και το Υπουργείο”.

Σχετικά με τη ροή των χρημάτων, θέλησε να γνωστοποιήσει πως, “Το πρώτο μισό της χρηματοδότησης θα γίνει από τον Δήμο και αφού τελειώσει η χρηματοδότηση, θα ακολουθήσει από το Υπουργείο”.

Ως εκ τούτου, υπογράμμισε πως, “Ουσιαστικά έχουμε βάλει στον προϋπολογισμό από το 2018, 190 χιλ. ευρώ και έχουν έρθει και 50 χιλ. ευρώ από το Υπουργείο. Με αυτά τα χρήματα που δεσμεύθηκαν θα ξεκινήσει το έργο και θα πληρωθεί κι ένα μεγάλο κομμάτι του, δηλαδή περίπου το 1/3 του έργου”.

Αγώνας από την Τεχνική Υπηρεσία

Για τις σημερινές εξελίξεις, μετά και την υπογραφή της σύμβασης στην Αθήνα, ο κ. Βακόνδιος θέλησε να υπενθυμίσει προκειμένου να αναγνωρίσει δημοσίως και τον αγώνα της Τεχνικής Υπηρεσίας. “Η εκπόνηση της μελέτης έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία και μετά σε συνεργασία και με τον Δήμαρχο και το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου ζητήσαμε την οικονομική συνδρομή, τη συνχρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο” σημείωσε συνοπτικά, λέγοντας μάλιστα πως, το έργο θα αφορά στην πλήρη αποκατάσταση του γηπέδου.

“Μιλάμε για την αποκατάσταση του χώρου, της περιοχής του σταδίου. Περιλαμβάνει το ταρτάν, τα υποστρώματα, τους καινούργιους χλοοτάπητες για τα αθλήματα στίβου, τις κερκίδες, τους φωτισμούς και ό,τι άλλο χρειάζεται το στάδιο. Όπως επίσης υπάρχει μέριμνα και για τον χώρο του μπάσκετ” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Απαγόρευση εισόδου ως την αποκατάσταση

Με φόντο παρέμβαση του μέλους της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννη Βρούτση κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το αν μπορεί να γίνει χρήση του σταδίου, τον παρόντα χρόνο, με αφορμή με αίτημα που υπέβαλλε γονέας στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την προετοιμασία ενός μαθητή για την εισαγωγή του σε Σχολή Γυμναστικής Ακαδημίας, ρωτήθηκε να απαντήσει ο κ. Βακόνδιος, αν αυτό είναι εφικτό.

“Όχι” απάντησε καταφατικά, εξηγώντας με σαφήνεια πως λόγω ακαταλληλότητας του χώρου, δεν μπορεί να επιτραπεί η είσοδος. “Τώρα φθάσαμε στο τελικό σημείο. Αναμένουμε σύντομα να γίνει ο διαγωνισμός και να προχωρήσει το έργο. Το ευχάριστο είναι ότι σύντομα θα γίνει ο διαγωνισμός. Είμαστε ένα βήμα πριν την ανακοίνωση του διαγωνισμού. Οπότε το στάδιο παραμένει κλειστό” δήλωσε κατηγορηματικά ο Φραγκίσκος Βακόνδιος.

 

Ετικέτες: