Συναντήσεις των "Ανοιχτών Οριζόντων για τη Σύρο" με τοπικούς φορείς

  • Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2019 - 10:22

Την Τρίτη 26 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά συναντήσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο»  Νίκου Λειβαδάρα και αντιπροσωπείας του συνδυασμού, με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Μαρκέλλα Παραμυθιώτου και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Μιχαλόπουλο.

Οι δύο προϊστάμενοι της εκπαίδευσης στις Κυκλάδες, αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα των σχολείων, όπως το κτηριακό, η έγκαιρη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, η μεταφορά μαθητών, ο εξοπλισμός των σχολείων, η λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου και άλλα.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά στην ειλικρινή και αποτελεσματική σχέση που επιθυμούν να υπάρχει μεταξύ του δήμου και των φορέων της εκπαίδευσης, ενώ δεν παρέλειψαν να προτείνουν δραστηριότητες-πρωτοβουλίες, που μπορούν να πραγματοποιούνται με την ηθική στήριξη του δήμου και την εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Την ίδια ημέρα Πραγματοποιήθηκε συνάντηση  του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» Νίκου Λειβαδάρα και αντιπροσωπείας του συνδυασμού, με εκπροσώπους του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων.

Από τους εκπροσώπους του συλλόγου, αναλύθηκαν τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τεκμηριωμένο και συντονισμένο τρόπο προκειμένου να απελευθερωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στο νησί μας και να προστατευτεί παράλληλα η αρχιτεκτονική του κληρονομιά.

Ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμβουλο του Δήμου σ’ αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να προχωρήσουν από κοινού θεσμικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες αδειοδότησης στον κατασκευαστικό και επιχειρηματικό κλάδο, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στο νησί.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο αρχηγείο της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής Περιφερειακών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου κ. Σπύρος  Πέτρου, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης  Αντιπύραρχος κ. Χριστόδουλος Παπαμιχαήλ και αντιπροσωπεία από τον συνδυασμό Ανοιχτοί Ορίζοντες για την Σύρο με επικεφαλής τον Νίκο Λειβαδάρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έπειτα από αίτημα του συνδυασμού, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Π.Υ Ερμούπολης και τον τρόπο που μπορεί να συνδράμει ο Δήμος.

Έγινε ενημέρωση κυρίως για το ζήτημα στέγασης της Υπηρεσίας καθώς και για θέματα που άπτονται της αντιπυρικής περιόδου και των μέτρων πρόληψης που σχεδιάζονται να ληφθούν από την Υπηρεσία.

 

Συνάντηση με τον Λιμενάρχη Σύρου

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Λιμενάρχη Σύρου κ. Ιωάννη Βαμβακούση.

Ο κ. Βαμβακούσης αφού ξενάγησε τους εκπροσώπους του συνδυασμού στους χώρους του Λιμεναρχείου, προέβει σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το Master Plan του Λιμανιού, τις προοπτικές της μαρίνας καθώς και τις απόψεις της Υπηρεσίας στα κυκλοφοριακά προβλήματα στην χερσαία ζώνη του λιμανιού και την δημιουργία θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Επίσης, συζητήθηκαν οι μελλοντικές αναπτυξιακές προοπτικές της Σύρου μετά την μεταφορά του Λιμανιού στον χώρο του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο νησί.

Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, ενώ συμφωνήθηκε πως η συνεργασία και η τακτική ανταλλαγή προτάσεων αποτελεί τον δρόμο για μια δημιουργική και επωφελή σχέση των θεσμικών φορέων προς όφελος του τόπου.