Η Σύρος που αξίζουμε

Συνάντηση Γ. Μαραγκού με τον Εμπορικό Σύλλογο Σύρου

  • Τρίτη, 2 Απριλίου, 2019 - 14:08

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, τη Δευτέρα 01 Απριλίου 2019, παρουσία του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Δούναβη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προτεινόμενες δράσεις και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, καθώς και οι προτάσεις των εκπροσώπων του Συλλόγου, προκειμένου να καθοριστεί μια κοινή γραμμή με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης. Ενδεικτικά, τα ζητήματα που τέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης ήταν τα εξής:

 

⦁ Δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall), στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος όσο και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

⦁ Εκ περιτροπής στάση/στάθμευση κατά τους μονούς και ζυγούς μήνες στο πρώτο τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου.

⦁ Προσδιορισμός της χρέωσης και καταβολής των τελών κατάληψης των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων.

⦁ Αστυνόμευση των οδών Χίου, Κων/νου Καραμανλή, Σταματίου Πρωίου.

⦁ Ρυθμίσεις και ελαφρύνσεις ενοικίων που καταβάλλονται για μισθωμένα δημοτικά ακίνητα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

⦁ Κατηγοριοποίηση στην επιβολή δημοτικών τελών με βάση τη χρήση των καταστημάτων, ώστε να υπάρχει δικαιότερη αντιμετώπιση των επιχειρηματιών.

⦁ Χρήση νέων τεχνολογιών LED για τη βελτίωση του αρχιτεκτονικού και δημοτικού φωτισμού στην πόλη, καθώς και ενίσχυση του εορταστικού φωτισμού και στολισμού της πόλης, σε περιόδους εορτών.

⦁ Περαιτέρω ενίσχυση ενδοκυκλαδικής ακτοπλοϊκής διασύνδεσης (συμβατικά και ταχύπλοα πλοία) με στόχο την ανάπτυξη του Island Hoping.

⦁ Ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας μέσω της ανάπτυξης και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο νησί μας.