Συνάντηση του Ν. Λειβαδάρα με την Διοίκηση και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου

  • Πέμπτη, 4 Απριλίου, 2019 - 13:35

Την Τετάρτη 4 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» κ. Νίκου Λειβαδάρα και αντιπροσωπείας του συνδυασμού, με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Μαργαρίτα Μπουραντά και εκπροσώπους του συλλόγου εργαζομένων.

Στην πρώτη συνάντηση, η Διοικήτρια του νοσοκομείου αναφέρθηκε στην βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που έχει επιτευχθεί στο νοσοκομείο, την αύξηση του προσωπικού (από 234 άτομα σε 270 σήμερα), τις προκηρύξεις για πρόσληψη νέων ιατρών, την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης της οδοντιάτρου και την άμεση έναρξη λειτουργίας οδοντιατρείου.

Αναφέρθηκε επίσης στην λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής, τον σχεδιασμό για την λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συνδρομή του νοσοκομείου στα αιτήματα του Δήμου, όπως οι επισκέψεις Ιατρού του νοσοκομείου στο ΚΑΠΗ και οι δράσεις για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνδρομής του Δήμου στην επίλυση προβλήματος στέγης στους επικουρικούς ιατρούς του νοσοκομείου, ως κίνητρο για την προσέλκυση επικουρικών ιατρών στη Σύρο, ενώ επισήμανε και τα προβλήματα που δημιουργούνται στο νοσοκομείο από την έλλειψη χώρων σ ένα πεπερασμένο πια κτήριο.

Ο Νίκος Λειβαδάρας επισήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας του Δήμου με το νοσοκομείο και τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν για τους κατοίκους της Σύρου από την από κοινού υλοποίηση προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο της μήτρας, του προστάτη κ.α., ενώ δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στην ανάπτυξη του νοσοκομείου και στο αίτημα για μετεγκατάστασή του σε νέες σύγχρονες υποδομές και θα συμβάλει με κάθε τρόπο για να πραγματοποιηθεί.

Τέλος, αναφέρθηκε σε κοινές δράσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ειδικά των ΑμΕΑ με την συνδρομή του έμπειρου επιστημονικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια ο Νίκος Λειβαδάρας περιηγήθηκε τους γνώριμούς του χώρους του νοσοκομείου, επικοινωνώντας με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Συνάντηση με τον σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου

Στην συνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου εργαζομένων, την πρόεδρο του συλλόγου κα Κατερίνα Καλογεράκη, τον αντιπρόεδρο κ. Πολύκαρπο Δεναξά, τον κ. Μιχάλη Ζαμπλάκο και την κα Μαρία Μαυράκη, έγινε μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στο νησί, καθώς ο Νίκος Λειβαδάρας είναι μέλος της οικογένειας του νοσοκομείου και γνωρίζει σε βάθος τις δυσκολίες που βιώνει καθημερινά το προσωπικό.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τόνισαν την σοβαρή υποστελέχωση σε όλες τις κατηγορίες προσωπικού, τα κενά των οργανικών θέσεων, την έλλειψη φύλαξης του νοσοκομείου και τους κινδύνους που βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι εργαζόμενοι.

Επίσης, αναφέρθηκαν και στα επιτεύγματα που σημειώθηκαν, όπως η βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο, η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου καθώς επίσης και στην λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής και του σχεδιασμού λειτουργίας της ΜΑΦ, υπηρεσίες, για τις οποίες τονίστηκε η αναγκαιότητα, τα νέα τμήματα που δημιουργούνται να καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφαλής και μακροχρόνια λειτουργία τους.

Ο Νίκος Λειβαδάρας ευχαρίστησε τους πρώην συναδέλφους του για την εκτενή ενημέρωση και επισήμανε ότι ο Δήμος στο μέτρο του δυνατού, θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους, αφού ο στόχος είναι κοινός, η κάλυψη όλων των κατοίκων στον τομέα της υγείας από ένα δημόσιο και ισχυρό σύστημα υγείας, με ανεπτυγμένες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας, και ένα ανεπτυγμένο νοσοκομείο.

#ΗΕΠΟΜΕΝΗΜΕΡΑ