Η Σύρος που αξίζουμε

Συνάντηση του Γ. Μαραγκού με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων

  • Παρασκευή, 5 Απριλίου, 2019 - 18:38

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ. κ. Ειρηναίο Φρέρη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Κ., τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Ε.Π.Σ.Κ. και εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών σωματείων της Σύρου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Πέμπτη 04 Απριλίου 2019, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δομένικου Σαγκινέτου και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Γεωργίας Ρούσσου, Ελπίδας Ρούσσου, Πέτρου Ραουζαίου και Γιώργου Φώσκολου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φρέρης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων της Ε.Π.Σ.Κ. και αναφέρθηκε στις προσεχείς διοργανώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο νησί μας, όπως οι Τελικοί Πρωταθλημάτων στις αναπτυξιακές ηλικίες. Με αφορμή την πρόσφατη αναβάθμιση του Γηπέδου Ποδοσφαίρου Ερμούπολης – Ε.Π.Σ.Κ., το οποίο αποτελεί πλέον ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο υψηλών προδιαγραφών, ο κ. Φρέρης επεσήμανε ότι η καλή και γόνιμη συνεργασία των φορέων φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα. 

Επίσης, με διάχυτη ικανοποίηση, αποδέχθηκαν όλοι την ψήφιση της απόφασης από την Οικονομική και Αθλητική Επιτροπή του Δήμου για την κατάργηση των τελών αθλητικής χρήσης των γηπέδων, μια διαδικασία που ήδη είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2018, μετά τη συνάντηση της Ε.Π.Σ.Κ και των εκπροσώπων των ποδοσφαιρικών σωματείων με τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αθλητική Επιτροπή. 

Ο κ. Μαραγκός, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχιστεί η καλή συνεργασία του Δήμου με την Ε.Π.Σ.Κ. και τα ποδοσφαιρικά σωματεία του νησιού, αλλά και να πραγματοποιούνται από κοινού ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση του επιπέδου του αθλητισμού στο νησί και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

 

 

 

Ειδικότερα, συζητήθηκε: 

 

⦁ Η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός 5x5 Πανελλήνιου Τουρνουά, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Ε.Π.Σ.Κ., υπό την αιγίδα της Ε.Π.Ο., στο οποίο πρόκειται να συμμετέχουν γνωστοί Έλληνες ποδοσφαιριστές.

⦁ Η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης και διοίκησης των δύο ποδοσφαιρικών γηπέδων Άνω Σύρου και Ερμούπολης. 

⦁ Η συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, σε συνέχεια της αναβάθμισης του Γηπέδου Ποδοσφαίρου Ερμούπολης ύψους 197.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης για το Δημοτικό Γυμναστήριο Πευκακίων ύψους 750.00 ευρώ με χρηματοδότηση εξ ημισείας από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποβολή αιτήματος για τη χρηματοδότηση της Α΄ κλειστής αίθουσας του ΑΚ.Δ.Ε. ύψους 600.000 ευρώ στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, της εν αναμονή έγκρισης χρηματοδότησης για τη Β’ κλειστή αίθουσα του Α.Κ.Δ.Ε. από το Υπουργείο Εσωτερικών ύψους 300.000 ευρώ και  του προγραμματισμού από τον Δήμο εργασιών συντήρησης του Γηπέδου Άνω Σύρου για το αμέσως επόμενο διάστημα.

⦁ Η εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής έκπτωσης από τις ναυτιλιακές εταιρείες, με τη μεσολάβηση του Τμήματος Αθλητισμού, για τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας.

⦁ Η συνεχής και ανά τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνία του Τμήματος Αθλητισμού με τις αθλητικές ενώσεις, συνδέσμους διαιτητών και σωματεία για τα προβλήματα και θέματα που τους απασχολούν.

⦁ Η θέσπιση ειδικών κινήτρων (όπως, για παράδειγμα, μεγαλύτερα ποσά επιχορήγησης ) σε σωματεία , τα οποία έχουν στις τάξεις τους αθλητές / τριες, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

⦁ Η διεξαγωγή ως συνδιοργάνωση με την Ε.Π.Σ. Κυκλάδων των Τελικών Πρωταθλήματος Ανδρών (Α & Β κατηγορίας), Κυπέλλου και αναπτυξιακών ηλικιών (Κ-18 , Κ-16, Κ-14,Κ-12 , Κ-10),

⦁ Η ανάληψη μέρους των εξόδων για συν-διοργάνωση με την Ε.Π.Ο. και την Ε.Π.Σ.Κ. του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Μικτών Ομάδων Ποδοσφαίρου Αιγαίου (Κ-16 , Κ-14). 

⦁ Η συνδιοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου στις αναπτυξιακές ηλικίες εθνικού και ευρωπαϊκού επιπέδου.

⦁ Η διεξαγωγή γυναικείων τουρνουά εθνικού ή ευρωπαϊκού επιπέδου, υπό την αιγίδα της Ε.Π.Ο. και της UEFA, με χρήση του ευρωπαϊκού χρηματοδοτούμενου προγράμματος για το γυναικείο ποδόσφαιρο «UEFA Grassroots development for women», κεφαλαιοποιώντας την ύπαρξη του Α.Ο. ΠΕΡΣΕΑΣ Σύρου, της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου.