Συνάντηση με τους Λαογραφικους - Πολιτιστικούς Συλλόγους για τον συνδυασμό "Πρώτα η Σύρος"

Αυτούσια η ανακοίνωση
  • Σάββατο, 6 Απριλίου, 2019 - 23:42

Μια πολύ εποικοδομητική  συζήτηση διεξήχθη ανάμεσα στην υποψήφια δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης  κα  Μαρία Καζαντζάκη  και τους εκπροσώπους των λαογραφικών - πολιτιστικών συλλόγων Κρητών, Μικρασιατών, Ηπειρωτών και Ποντίων και Βορειοελλαδιτών που εδρεύουν στην Σύρο. Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο  6/4/2019  κατόπιν πρόσκλησης της επικεφαλής του συνδυασμού “Πρώτα η Σύρος”,  προκειμένου να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος για το κεφάλαιο πολιτισμός  και τις  διοργανώσεις του δήμου μας.

  Την  επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα η Σύρος » συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κκ . Κυριακή  Μαυρή,
Υμέναιος Μαυρής και  Πολυχρόνης  Καρύδης.
   
    Οι εκπρόσωποι των συλλόγων  ενημέρωσαν τα μέλη του συνδυασμού “Πρώτα η Σύρος” για τις δραστηριότητες τους  αλλά και τα προβλήματά τους. Επίσης τόνισαν ότι η ζωντάνια των συλλόγων αυτών  βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, στον αληθινό  εθελοντισμό και στην ομαδική δράση.
   Στη συνέχεια το λόγο πήραν τα μέλη του συνδυασμού που αναγνώρισαν τη διαχρονική προσφορά των συλλόγων στην τοπική κοινωνία της Σύρου. Τόνισαν ότι είναι πολύ σπουδαίο να υπάρχουν άνθρωποι δραστήριοι που με το μεράκι τους συμβάλλουν στη διατήρηση των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων  και οι  προσπάθειες τους επιβάλλεται να ενισχύονται και να στηρίζονται από την Δημοτική Αρχή.  
    Σε σχέση με τις επιχορηγήσεις, η κα Καζαντζάκη τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν ανταλλάγματα  και παιχνίδια  εις βάρος κανενός και ότι η αντιμετώπιση του Δήμου θα είναι ισότιμη και δίκαιη προς όλους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι σύλλογοι δεν πρέπει επ’ ουδενί να γίνονται επαίτες για να προσφέρουν στον τόπο τους και ότι ο δήμος διαχειρίζεται χρήματα των δημοτών και οφείλει να τα επιστρέφει στην τοπική κοινωνία, διανέμοντάς τα ωστόσο με κανόνες, σεβασμό και έλεγχο.
   Η επικεφαλής, αλλά και τα μέλη του συνδυασμού “Πρώτα η Σύρος”, αφού ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους  των συλλόγων  για την  πλήρη ενημέρωση, δεσμεύτηκαν πως από εδώ και στο εξής θα σταθούν αρωγοί στο σημαντικό έργο που επιτελούν στο νησί μας.

Γραφείο Τύπου
Δημοτικού Συνδυασμού
«Πρώτα η Σύρος»