Η Σύρος που αξίζουμε

Συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου για τον Γ. Μαραγκό

  • Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2019 - 16:19

Συνάντηση με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κα Μαργαρίτα Μπουραντά πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Παρασκευή 05 Απριλίου 2019, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Αλέξανδρου Αθανασίου και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Γιάννη Βούλτσου και Κικής Βαρβαρήγου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Μπουραντά, τονίζοντας την πολύ καλή συνεργασία του Νοσοκομείου με τη Δημοτική Αρχή, αναφέρθηκε στη ικανοποιητική εικόνα στελέχωσης που εμφανίζει το Νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί επιπλέον με νέες προσλήψεις σε διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό, εντός του 2019, μέσω διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π. 

Ο κ. Δήμαρχος, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή τροχιά αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου το τελευταίο διάστημα, συμφώνησε ότι το γεγονός της περαιτέρω στελέχωσης του Νοσοκομείου, σε συνδυασμό με τη λειτουργία της Βάσης Αεροδιακομιδών του Ε.Κ.Α.Β. στη Σύρο, η οποία εγκαινιάστηκε το 2016 και με την καθοριστική συνδρομή του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, ενισχύει σε μεγάλο βαθμό το κλίμα εμπέδωσης ασφάλειας των κατοίκων σε όλες τις Κυκλάδες. 

 

Επιπλέον συζητήθηκαν ως μείζονος προτεραιότητας θέματα:

 

⦁ Η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, καθώς και η πραγματοποίηση διαγωνισμών για την εξασφάλιση τεχνολογικού και ιατρικού εξοπλισμού, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ε.Σ.Π.Α. 

⦁ Η λειτουργία Ιατρείου Βρογχοσκοπήσεων και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) εντός του 2019.

⦁ Η ενίσχυση επικουρικού προσωπικού με παροχή επιπλέον κινήτρων, με την αρωγή του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης (π.χ. οικονομική ενίσχυση, φιλοξενία σε δημοτικά ακίνητα κ.ά.).

 

Την ίδια ημέρα, ο κ. Δήμαρχος συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου κα Κατερίνα Καλογεράκη, καθώς και με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Τα θέματα που τέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης ήταν τα εξής:

⦁ Η λειτουργία της πτητικής Βάσης του Ε.Κ.Α.Β. στη Σύρο, που αναβαθμίζει σημαντικά τις υπηρεσίες υγείας και προσφέρει αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.

⦁ Η λειτουργία του νέου μαγνητικού τομογράφου.

⦁ Η ικανοποιητική στελέχωση του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό.

⦁ Η έναρξη λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής.

⦁ Τα προβλήματα στελέχωσης λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο καλείται να καλύψει τα κενά των νέων τμημάτων.