Συνάντηση του συνδυασμού "Πρώτα η Σύρος" με την Τερψιχόρη

  • Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2019 - 11:33

  Η τουριστική ανάπτυξη της Σύρου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τρίτη 10/04/2019, η υποψήφια δήμαρχος Σύρου - Ερμουπόλης κα Μαρία Καζαντζάκη, με τον σύλλογο επαγγελματιών επισιτισμού, εστίασης και συναφών επαγγελμάτων Σύρου, «Τερψιχόρη».
   Τα μέλη του συλλόγου εξέφρασαν στην κα. Καζαντζάκη, αλλά και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού «Πρώτα η Σύρος» κ. Νίκο Μπορμπαντωνάκη τον προβληματισμό τους για τη μειωμένη κίνηση της κρουαζιέρας στη Σύρο, ενώ παράλληλα ζήτησαν και την πιο ενεργή συμμετοχή τους  στον τουριστικό σχεδιασμό  του νησιού μας. Τόνισαν επίσης την ανησυχία τους,για τον μέχρι σήμερα,  τρόπο λειτουργίας της ναυπηγικής μονάδας του νησιού και τις επιπτώσεις που έχει στις επιχειρήσεις τους.
Η κα. Καζαντζάκη, από την πλευρά της, τόνισε την ανάγκη της σύμπραξης όλων των φορέων του νησιού μας, προκειμένου ο τουρισμός να ξεφύγει από το τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια., προσθέτοντας δε, ότι η αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας είναι δεσμευτική για την εκάστοτε δημοτική αρχή, η οποία και είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις μέχρι σήμερα αποφάσεις των  προηγούμενων αλλά και του σημερινού δημοτικού συμβουλίου. 
Η επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα η Σύρος», μάλιστα, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «οι προσωπικές βλέψεις του καθενός θα πρέπει να δώσουν  τη θέση τους στη συνεργασία και στο ομαδικό πνεύμα, έτσι ώστε ενωμένοι όλοι μαζί να καταστήσουμε τη Σύρο ως έναν από τους βασικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς των Κυκλάδων».
Οι δύο πλευρές δεσμευτήκαν ότι οι εποικοδομητικές συναντήσεις τους θα συνεχιστούν και μετά τις δημοτικές εκλογές. 

   Γραφείο Τύπου
Δημοτικού Συνδυασμού
«Πρώτα η Σύρος»