Πρώτα η Σύρος

Συνάντηση με τον προϊστάμενο της Β΄ Βαθμιας Εκπαίδευσης

  • Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2019 - 23:57

 Η κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης και τα προβλήματα  που υπάρχουν, τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης,  η οποία  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 μεταξύ  της   υποψήφιας  δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κας  Μαρίας Καζαντζάκη  και  του προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Χρήστου  Μιχαλόπουλου.
Στην συνάντηση ήταν παρόντες και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Πρώτα η Σύρος” κ.κ Ευτυχία
Νικολακοπούλου και Γιώργος Δρόσος.

Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  διατύπωσε την ανάγκη για κτιριακές υποδομές, άμεση συντήρηση των υπαρχόντων και μεταστέγαση ενός γυμνασίου στην Νότια Σύρο. Επίσης συζητήθηκαν θέματα,όπως η μεταφορά των μαθητών, ο εξοπλισμός των σχολείων και η δυνατότητα ίδρυσης Μουσικού Λυκείου. Παράλληλα, ο κ Μιχαλόπουλος εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την έλλειψη αθλητικών υποδομών, τονίζοντας την ανάγκη ανάπτυξης του μαθητικού αθλητισμού για τις ανάγκες των παιδιών. 

Ο κ. Καζαντζάκη εξέφρασε την επιθυμία της να ενισχυθεί η συνεργασία του Δήμου με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και την επιδίωξή της, εφόσον εκλεγεί, να εξομαλυνθούν θέματα λειτουργίας των Διευθύνσεων, να σχεδιαστούν οι δομές που θα ενισχύσουν το εκπαιδευτικό έργο και, κυρίως, να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα που αφορούν την Παιδεία.

Γραφείο Τύπου