Η Σύρος που αξίζουμε

Νέες επαφές για τη Σύρο που αξίζουμε με τον αγροτικό σύλλογο και τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας

  • Τρίτη, 16 Απριλίου, 2019 - 14:45

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Σύρου κ. Φραγκίσκο Ρούσσο, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Σύρου «Αγρός» πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μάριου Βουτσίνου και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ.  Γιάννη Βουτσίνου, Γιάννη Παράβαλου και Ιωσήφ Ρούσσου. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε ο σπουδαίος ρόλος της πρωτογενούς παραγωγής για την οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου, καθώς και η ανάγκη δημιουργικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάδειξη και προώθηση των συριανών τοπικών προϊόντων σε αγορές εντός και εκτός συνόρων. 

Ειδικότερα, τα θέματα συζήτησης συνοψίζονται στα εξής:

 

⦁ Η δυνατότητα τριτοβάθμιας επεξεργασίας – άρδευσης, στο πλαίσιο του έργου αποχέτευσης της Βάρης – Μέγα Γιαλού και της αύξησης της δυναμικότητας και του εκσυγχρονισμού του ΒΙΟ.ΚΑ Ερμούπολης. 

⦁ Η αναβάθμιση του χώρου του πλανόδιου/στάσιμου εμπορίου των αγροτών. 

⦁ Η πραγματοποίηση συναντήσεων επιχειρηματιών και αγροτών για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους με στόχο της αξιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής.

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάντηση με τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κα Μαρκέλλα Παραμυθιώτου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, παρουσία του υποψήφιου Συμβούλου κ. Πέτρου Καρβώνη. 

Η κα Παραμυθιώτου, παρουσιάζοντας το έργο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, εστίασε στα ζητήματα που χρήζουν την αρωγή του Δήμου. Συγκεκριμένα:

 

⦁ Τη δυνατότητα κάλυψης των στεγαστικών αναγκών του Ειδικού Νηπιαγωγείου.

⦁ Τη συνδιοργάνωση με τον Δήμο και άλλους φορείς σεμιναρίων, ημερίδων και διαλέξεων για εκπαιδευτικά ζητήματα.

⦁ Τη δυνατότητα λειτουργίας Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης για όλες τις ηλικίες. 

⦁ Την επίσπευση των εργασιών συντήρησης σε σχολεία, όπου πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα εργασίες.