Συνάντηση Γιώργου Μαραγκού με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Σύρου

  • Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2019 - 17:36

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Σύρου κ. Αναστάσιο Κόκκορη και μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Φραγκίσκου Βακόνδιου και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Άριας Δαφνά, Κατερίνας Θεοδώρου και Δέσποινας Χαλεπλιόγου.

Το θέμα που μονοπώλησε τη συζήτηση ήταν η κατάσταση των γηπέδων αντισφαίρισης, καθώς από το 2004 δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση. Τα προβλήματα εντοπίζονται στα δάπεδα των τεσσάρων γηπέδων, στην κερκίδα αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Όμιλος ανέφερε ότι ήδη εκπονεί μελέτη συντήρησης και επισκευής των γηπέδων, εγκατάστασης φωτισμού με λαμπτήρες LED, καθώς και αισθητικών παρεμβάσεων του περιβάλλοντος χώρου, που ανέρχεται στις 75.000 ευρώ. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών διευκρίνισε ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου έχουν ήδη εγκριθεί 33.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό, ενώ για το υπόλοιπο ποσό συμφωνήθηκε από κοινού να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, με στόχο τη στροφή των δημοτών, ιδιαιτέρως των νέων, προς τον αθλητισμό, αλλά  και της προώθησης του αθλητικού τουρισμού στο νησί μας μέσω της πραγματοποίησης μεγάλων διεθνών διοργανώσεων, που απαιτούν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τους αθλητικούς χώρους.