ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο

Συνάντηση Λειβαδάρα με τους Πολιτιστικούς Συλλόγου της περιφέρειας της Σύρου

  • Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2019 - 00:07

Την Πέμπτη 11 Απριλίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας και στελέχη του συνδυασμού του συναντήθηκαν με τους πολιτιστικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια του νησιού μας.
Σε εκτενή, μέσα σε φιλικό κλίμα, συζήτηση, αναφέρθηκαν τα προβλήματα των συλλόγων, που είχαν σχέση κυρίως με τα εξής:
α) Τον ανεπαρκή συντονισμό των εκδηλώσεων με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να συμπίπτουν, κυρίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
β) Την άνιση διαχείριση των επιχορηγήσεών τους από πλευράς του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει έγκαιρος και σωστός προγραμματισμός εκδηλώσεων.
γ) Την δυσκολία χρήσης συγκεκριμένων πολιτιστικών χώρων λόγω υπερφόρτωσής τους.
δ) Την ελάχιστη αποκέντρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Ο Νίκος Λειβαδάρας ανέλυσε το πρόγραμμα του συνδυασμού του, σχετικά με τον πολιτισμό, και επικεντρώθηκε στα εξής σημεία που δίνουν λύσεις σε πολλά από τα προαναφερθέντα προβλήματα:
1) Αμέριστη και συνεχή συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, δημιουργώντας εξειδικευμένη εισηγητική επιτροπή (λαϊκής παράδοσης) για τον αμεσότερο και σωστότερο προγραμματισμό εκδηλώσεων.
2) Διαχωρισμός και ενίσχυση του κονδυλίου χρηματοδότησης (πολιτιστικών εκδηλώσεων), έτσι ώστε κάθε εκδήλωση να επιδοτείται από τον συνδιοργανωτή Δήμο, άμεσα και αναλογικά με το μέγεθός της. Παράλληλα, το κονδύλι επιχορηγήσεων θα ενισχύει οικονομικά, στο τέλος του χρόνου, τα σωματεία σύμφωνα με τη δράση και το συνολικό έργο που έχουν προσφέρει στην κοινωνία μας.
3) Εξοπλισμό συγκεκριμένων χώρων-καλλιτεχνικών σκηνών έτσι ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση σε όλους τους συλλόγους για παρουσιάσεις-εκδηλώσεις ή οποιαδήποτε άλλη πολιτιστική δραστηριότητα.
4) Ψηφιακή καταγραφή όλων των Συριανών καλλιτεχνών, κάθε είδους, και αξιοποίησή τους στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας.
5) Προγραμματισμό καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στις γειτονιές και την περιφέρεια του νησιού μας, ώστε να μεταφέρονται δράσεις πολιτισμού δίπλα στον κάθε δημότη.
Όλες αυτές οι αναφορές στα πολιτιστικά δρώμενα, καθώς και πολλές άλλες, σαφώς και σφράγισαν ένα μεγάλο ραντεβού μετεκλογικά, έτσι ώστε με συμμετοχή και συνεργασία ΟΛΩΝ να επιτευχθούν τα μέγιστα.

#ΗΕΠΟΜΕΝΗΜΕΡΑ