Συζήτηση των "Ανοιχτών Οριζόντων" με τους κατοίκους του Φοίνικα

  • Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2019 - 12:25

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, ο Νίκος Λειβαδάρας επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» και οι υποψήφιοι του συνδυασμού στην περιοχή, συναντήθηκαν με τους κατοίκους του χωριού του Φοίνικα.

Ο Νίκος Λειβαδάρας αρχικά παρουσίασε τις υποψήφιους συμβούλους της παράταξης καθώς και μέρος του προγράμματος που αφορά την περιοχή του Φοίνικα, με κύρια έργα την επέκταση της δυναμικότητας της μαρίνας με παράλληλη προστασία της παραλιακής ζώνης, την δημιουργία οδού που θα παρακάμπτει την παραλιακή και την προώθηση των μελετών για το έργο της αποχέτευσης.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι.

Συγκεκριμένα, εκτέθηκαν ζητήματα, όπως τα λιγοστά δρομολόγια του ΚΤΕΛ, το αγροτικό ιατρείο και η στελέχωσή του, το θέμα της μείωσης της χρέωσης του νερού στους αγρότες, το αλιευτικό καταφύγιο και φυσικά τα μεγάλα προβλήματα της αποχέτευσης και ύδρευσης.

Ο Νίκος Λειβαδάρας κατανοώντας τα πολλά προβλήματα της περιοχής, ανέφερε ότι πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν, αποτελούν ήδη μέρος του προγράμματος.

Επίσης, τόνισε ότι «δεν βρισκόμαστε εδώ για να μοιράσουμε υποσχέσεις, αλλά για να ακούσουμε, με σκοπό να καταγράψουμε και να  αξιολογήσουμε τις προτάσεις προκειμένου να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις από κοινού».

Τέλος, αναφερόμενος λεπτομερώς στο πλάνο της επόμενης ημέρας, τόνισε τις νέες δυνατότητες συμμετοχής στις αποφάσεις των κατοίκων μέσω των Κοινοτικών συνελεύσεων, την αύξηση των πόρων των Κοινοτήτων, μέσω του Κράτους, αλλά και από τον προϋπολογισμό του Δήμου λόγω της ένταξης στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας, του συμμετοχικού προϋπολογισμού, θεσμός που θα δίνει περισσότερους πόρους στους κατοίκους των Κοινοτήτων.