Διευκρινίσεις για τη συμμετοχή του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης στην έκθεση Greek Travel Show

  • Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2019 - 20:51

Σε συνέχεια του δελτίου τύπου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης αναφορικά με την συμμετοχή του, υπό την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 3η Έκθεση Τουριστικών Προορισμών και Διακοπών «Greek Travel Show» στις 12 - 14 Απριλίου 2019 στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών Helexpo Maroussi, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Φέτος για πρώτη φορά η Greek Travel Show λειτούργησε παράλληλα με το HEALTHY LIFE FESTIVAL, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ΕΥΖΗΝ που αποτελεί κύριο χώρο έκφρασης όλων των τάσεων, εφαρμογών, μεθόδων, προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν την Υγεία και την Ευζωϊα. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε στην εν λόγω έκθεση ιδιωτική επιχείρηση της Σύρου που έκανε προβολή του θεραπευτικού τουρισμού στη Σύρο και αυτό ήταν μια ιδιωτική πρωτοβουλία ανεξάρτητη με το Δήμο.

Ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Δομένικος Σαγκινέτος επισκέφτηκε όπως όφειλε το περίπτερο της εν λόγω ιδιωτικής επιχείρησης για να συγχαρεί την πρωτοβουλία αυτή η οποία όπως και κάθε άλλη παρόμοια ιδιωτική πρωτοβουλία ενισχύει την προώθηση και προβολή της Σύρου. Με αφορμή την επίσκεψη ελήφθη και η αναμνηστική φωτογραφία με τον ιδιώτη, που συμπεριλήφθηκε στο δελτίο τύπου του Δήμου. Στη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα η κατηγορία που εντάσσεται το συγκεκριμένο περίπτερο, που δεν έχει καμία σχέση με το περίπτερο της Σύρου που βρισκόταν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με άλλα νησιά σε άλλο όροφο.

Να σημειωθεί ότι το εκθεσιακό περίπτερο για την συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και κατ’επέκταση της Σύρου στην έκθεση GREEK TRAVEL SHOW 2019 έχει σχεδιαστεί και εγκριθεί από την Περιφερειακή Αρχή. Αυτό σημαίνει ότι έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές κατασκευής και διακόσμησης και δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε άλλες παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες δήμους ώστε όλα τα stands να έχουν μια ομοιομορφία.

Αναφορικά με το banner για την προώθηση του Πάσχα στην Σύρο, λόγω της αδυναμίας τοποθέτησης του στο χώρο του stand για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω και δεδομένου ότι το περίπτερο του ιδιώτη βρισκόταν στην είσοδο της έκθεσης και άρα είχε μεγαλύτερη προβολή δέχτηκε ευγενικά να τοποθετηθεί στο σημείο εκείνο.

Σημασία για όλους μας είχε στην προκειμένη περίπτωση να προβληθεί σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης το Πάσχα στην Σύρο.