Συνάντηση του Γ. Μαραγκού με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων

  • Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2019 - 14:28

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού μας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, παρουσία της Αντιδημάρχου κας Θωμαής Μενδρινού, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας και Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Ποσειδών» κ. Δημήτρη Νταλαχάνη, και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Χριστίνας Παναγιωτοπούλου και Μαρίας Ρηγούτσου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι της συντριπτικής πλειοψηφίας των Πολιτιστικών Συλλόγων μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και ιδιαίτερα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Θωμαή Μενδρινού και τους υπάλληλους του Τμήματος, ενώ, ενδεικτικά, ανέφεραν ότι σε κάθε ζήτημα που ανέκυπτε το Τμήμα Πολιτισμού βρισκόταν πάντα δίπλα τους. Ο κάθε Σύλλογος ξεχωριστά έκανε έναν μικρό απολογισμό του έργου του τα τελευταία χρόνια και έθεσε στη Δημοτική Αρχή τα αιτήματά του, ενόψει της προετοιμασίας τους για την τουριστική περίοδο.

Τόσο ο κ. Μαραγκός όσο και η κα Μενδρινού τόνισαν ότι ο Πολιτισμός μας ανέβηκε τόσο ψηλά ως αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας όλων των δημιουργικών δυνάμεων του νησιού μας και συμφώνησαν από κοινού να συνεχίσουν το ίδιο δυναμικά να προβάλουν το σπουδαίο πολιτιστικό μας προϊόν εντός και εκτός συνόρων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους σε γενικές γραμμές μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

  • Η στέγαση των Συλλόγων. Πρέπει να αναφερθεί ότι έχουν στεγαστεί επτά (7) Σύλλογοι από τον Δήμο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας.

  • Ο καλύτερος προγραμματισμός των εκδηλώσεων των Πολιτιστικών Συλλόγων, ώστε να μη συμπίπτουν τις ίδιες ημερομηνίες, γεγονός που αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου τα τελευταία χρόνια.

  • Η στήριξη του Δήμου στο κομμάτι της τεχνογνωσίας για τη λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου.

  • Ο προγραμματισμός συναντήσεων μεταξύ των Πολιτιστικών Συλλόγων με γνώμονα τη σύσφιξη σχέσεων και την καλύτερη δυνατή συνεργασία τους.

  • Το θέμα της παραχώρησης των πολιτιστικών χώρων και ειδικότερα του Θεάτρου Απόλλων.

  • Η συνέχιση της στήριξης του Δήμου για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στα χωριά.