Συζήτηση των μελών των «Ανοιχτών Οριζόντων για τη Σύρο» με τους δημότες της Bάρης

  • Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2019 - 13:05

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, ο Νίκος Λειβαδάρας επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» και υποψήφιοι του συνδυασμού, συναντήθηκαν  με τους κατοίκους  της Βάρης.

Ο Νίκος Λειβαδάρας, αφού σύστησε τους υποψηφίους της παράταξης στην Κοινότητα της Βάρης, παρουσίασε μέρος του προγράμματος του συνδυασμού που αφορά την περιοχή, με κύρια έργα την ολοκλήρωση του Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται σε εξέλιξη, του έργου αποχέτευσης, καθώς επίσης και την προσθήκη τριτοβάθμιας μονάδας επεξεργασίας των λυμάτων στο εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού της Ερμούπολης, έτσι ώστε το νερό που θα προκύπτει από την επεξεργασία να οδηγηθεί μέσω δικτύου υδροδότησης στη λεκάνη της Βάρης για τη χρήση του στις αγροτικές δραστηριότητες.

Επίσης, έγινε αναφορά στην αξιοποίηση της τοπικής ρυμοτομικής μελέτης του όρμου και την μελέτη διάνοιξης περιφερειακού δρόμου από Φάμπρικα στον όρμο της Βάρης.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους δημότες της περιοχής αναφορικά με προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η έλλειψη χώρων στάθμευσης και πεζοδρόμων, η καθαριότητα και οι εγκαταστάσεις υγιεινής των παραλιών, το αίτημα για αξιοποίηση του παλιού κέντρου βολής κ.ά.

Ο Νίκος Λειβαδάρας κλείνοντας, ευχαρίστησε για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση, ενώ δεσμεύτηκε στο άνοιγμα τακτικού διαύλου επικοινωνίας με τις Κοινότητες, προκειμένου να καταγράφονται οι προτεραιότητες των κατοίκων και να αναζητούνται λύσεις.

Τέλος, τόνισε ότι πλέον οι Κοινότητες με την αύξηση του προϋπολογισμού τους θα μπορούν να αντιμετωπίζουν με δική τους πρωτοβουλία τα άμεσα προβλήματά τους, ενώ οι κάτοικοι θα έχουν λόγο στις αποφάσεις για την περιοχή τους.