Διαδοχικές συναντήσεις του Γ. Μαραγκού με αρχές και φορείς της Σύρου

  • Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2019 - 21:34

Συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό
Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχο Ιωσήφ Κανακουσάκη, τον Διευθυντή
Αστυνομίας Κυκλάδων, Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Βάμβουκα και τον Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, Ανθυπαστυνόμο Ιωάννη Δαμιανό πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, παρουσία των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Θύμιου Κουκή, Μάκη Τζιράκη (απόστρατου
Αστυνομικού) και Δημήτρη Νταλαχάνη (εν ενεργεία Αστυνομικού).

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των Αστυνομικών Υπηρεσιών, με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Σύρου, ενώ συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις των δύο φορέων, τα οποία μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

  • Την ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών με αστυνομικό προσωπικό, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες ενέργειες προς το αρμόδιο  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για επίλυση του ζητήματος.

  • Το ενδεχόμενο της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, με συγκεκριμένους και επικουρικούς στο έργο της Αστυνομίας διακριτούς ρόλους.

  • Την αρωγή του Δήμου στο έργο της Αστυνομίας προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Επίσης, ο κ. Μαραγκός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων κ. Λαυρέντιο Σαλάχα και με εκπροσώπους των σωματείων Α.Ο. Ερμούπολης και Α.Ο. Άρης Σύρου, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Φραγκίσκου Βακόνδιου, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου και Αντιπροέδρου του Α.Ο. Ερμούπολης κ. Δημήτρη Κοσμά και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Πέτρου Ραουζαίου, Ελπίδας Ρούσσου και Ρωξάνης Τάτση.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα διαπιστωμένα και χρονίζοντα προβλήματα της Α’ Κλειστής Αίθουσας Μπάσκετ του Αθλητικού Κέντρου, καθώς και των δύο εξωτερικών γηπέδων. Ο κ. Μαραγκός και ο κ. Βακόνδιος εξήγησαν αναλυτικά τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής από τη Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα ανέφεραν ότι έχει εκπονηθεί ήδη μελέτη για την επισκευή και συντήρηση της αίθουσας μπάσκετ, η οποία ανέρχεται στις 600.000 ευρώ, ενώ αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησής της από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Τονίστηκε, επίσης, ότι η αναβάθμιση των αθλητικών χώρων αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, ωστόσο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες για να μπορούμε να έχουμε άμεσα και απτά αποτελέσματα.   

Αφού παρουσιάστηκε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, σύμφωνα με τη μελέτη, συμφωνήθηκε από κοινού να πραγματοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των εξωτερικών γηπέδων, προκειμένου να καλύπτονται οι αθλητικές ανάγκες των Σωματείων για τα τμήματα υποδομής τους.   Επισημάνθηκε δε, η αναγκαιότητα της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών, προκειμένου να πραγματοποιούνται και στο νησί μας Τελικοί Πρωταθλημάτων, Τουρνουά και άλλες μπασκετικές διοργανώσεις.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με το θέμα της διεύρυνσης της Δημοτικής Αθλητικής Επιτροπής, με γνώμονα την καλύτερη εκπροσώπηση και συμμετοχή όλων των μορφών αθλητισμού που αναπτύσσονται στο νησί μας.

Τέλος, την ίδια μέρα ο κ. Μαραγκός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Θεόδωρο Δούνια και μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Δούναβη, του Αντιδημάρχου κ. Αλέξανδρου Αθανασίου, της Γραμματέα του ΝΟΣ και υποψήφιας συμβούλου κας Ράνιας Κρητικού και των υποψήφιων συμβούλων κ.κ. Νίκου Νομικού και Πέτρου Ραουζαίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, ο κ. Δούνιας τόνισε την πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και για την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού στο νησί μας.

Ειδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εξής θέματα:

  • Την αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονήσει ο ΝΟΣ, η οποία θα υλοποιηθεί μετά από την πρόσφατη σύναψη σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

  • Την ορθή χρήση του Κολυμβητηρίου από τα αναγνωρισμένα σωματεία κολύμβησης και την περαιτέρω αξιοποίησή του μετά την εφαρμογή της μελέτης.

  • Τη χωροθέτηση του υφιστάμενου χώρου ή την εξεύρεση νέου κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία υποδομών και την εγκατάσταση του τμήματος ιστιοπλοΐας.

  • Την αρωγή του Δήμου για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Laser 4,7, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 29 Απριλίου έως 3 Μαΐου στον όρμο του Φοίνικα.

  • Τη δυνατότητα για την ένταξη των Α.μ.Ε.Α. σε δράσεις του Ομίλου για την ιστιοπλοΐα και την κολύμβηση.