Οι «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» στην Ποσειδωνία

  • Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2019 - 16:00

Ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους κατοίκους των Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Ποσειδωνίας στο ξενοδοχείο Di Mare.

 

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο Νίκος Λειβαδάρας επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» και υποψήφιοι του συνδυασμού, ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο συναντήσεων  με τους κατοίκους  της περιφέρειας στην Ποσειδωνία.

 

Στην ομιλία του ο Νίκος Λειβαδάρας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού για την περιοχή, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ολοκλήρωση των μελετών για την αποχέτευση της περιοχής, τους χώρους στάθμευσης, το οδικό δίκτυο και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης, την καθαριότητα αλλά και την διαχείριση των ρεμάτων και τον καθαρισμό τους. Επιπλέον έγινε συζήτηση για τα θέματα τόνωσης της αγροτικής παραγωγής, για την ενίσχυση του μέτρου της ανακύκλωσης καθώς επίσης και για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με ιδιαίτερη αναφορά στην ισότιμη διασπορά των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων σε όλη την περιφέρεια του νησιού.

 

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε διάλογος με τους δημότες αναφορικά με προβλήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί για πολλά χρόνια, όπως είναι η ποιότητα και το κόστος του νερού, η κατάσταση των παραλιών, το κυκλοφοριακό στην περιοχή των Αγκαθωπών καθώς και ζητήματα που αφορούν τον μελλοντικό τρόπο λειτουργίας των Κοινοτήτων με τις Κοινοτικές συνελεύσεις και την οικονομική αυτονομία τους.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση το επόμενο ραντεβού να γίνει στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοτικής συνέλευσης.