Πρωτοβουλία του εργολάβου να δρομολογήσει δεύτερο φορτηγό για το διάστημα του Πάσχα στη Σύρο με φόντο την υψηλή επισκεψιμότητα στο νησί

Αυξημένες βάρδιες για την αποκομιδή ανακύκλωσης

Στόχος να μην επαναληφθούν εικόνες ντροπής για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Διπλασιάζει τη “δύναμη” που καλύπτει το έργο της αποκομιδής της ανακύκλωσης στη Σύρο ο εργολάβος που υλοποιεί από αρχές Δεκέμβρη το έργο για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, προκειμένου το νησί την Πασχαλινή περίοδο, να αποφύγει εικόνες ντροπής που υπήρξαν κατά το παρελθόν και σε περιόδους υψηλής επισκεψιμότητας.

Με ένα ακόμη φορτηγό σε καθημερινή βάση, ο σημερινός ανάδοχος του έργου της ανακύκλωσης στη Σύρο έρχεται να καλύψει με επάρκεια και με αμεσότητα τις υποχρεώσεις του, δεδομένου και του όγκου του ανακυκλώσιμου υλικού που προκύπτει αυτές τις ημέρες, όπου το νησί υποδέχεται πάρα πολλούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από προχθές, ξεκίνησαν οι επιπλέον βάρδιες κι ως εκ τούτου, καθημερινά από νωρίς το πρωί, οι κάδοι της ανακύκλωσης σε όλη την επικράτεια του νησιού, αδειάζονται, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα σε επίπεδο εικόνας των διάφορων περιοχών και της πόλης, αλλά και σε επίπεδο καθαριότητας στον δημόσιο χώρο.

Δεύτερο φορτηγό για επιπλέον μέτρα στην αποκομιδή το Πάσχα

Ειδικότερα, ο σημερινός εργολάβος, Νίκος Αλιφραγκής – όπως αποδεικνύεται και από το φωτογραφικό υλικό της εφημερίδας - μερίμνησε εγκαίρως για τη δρομολόγηση και δεύτερου φορτηγού, το οποίο εξυπηρετεί δρομολόγια αποκομιδής της ανακύκλωσης από προχθές, Μεγάλη Δευτέρα, προκειμένου να συλλέγεται άμεσα το ανακυκλώσιμο υλικό που συγκεντρώνεται στους κάδους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας και τα δύο φορτηγά θα διατηρηθούν για όλη την περίοδο του Πάσχα, αφού ο εργολάβος οφείλει να καλύπτει εγκαίρως όλο το νησί, στο οποίο είναι τοποθετημένοι περισσότεροι από 200 κάδοι ανακύκλωσης σε 150 διαφορετικά σημεία.

Δεδομένου ότι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων καλωσορίζει μεγάλο αριθμό επισκεπτών και το νησί παρουσιάζει πληρότητα, οι ανάγκες αποκομιδής αυξάνονται σε σημαντικό βαθμό, ενώ αντιστοίχως, πολλαπλασιάζεται και το υλικό της ανακύκλωσης που πρέπει να αφαιρείται από τους κάδους.

Οι βάρδιες θα καλύπτουν συνολικά όλες τις περιοχές στον τόπο, ενώ πέραν των χωριών, έμφαση θα δοθεί και στην Ερμούπολη, όπου και διαπιστώνεται η συγκέντρωση του πλήθους των επισκεπτών με φόντο τη διεξαγωγή των θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Άλλωστε, στην πόλη- κατά κύριο λόγο - την παρούσα περίοδο λειτουργούν όλα τα καταλύματα, ξενοδοχεία κι ενοικιαζόμενα δωμάτια, γεγονός που μεταφράζεται σε μεγάλη αύξηση των ανακυκλώσιμων που αφήνονται στους κάδους και τις καμπάνες του κέντρου.

Δεδομένης της επισκεψιμότητας, η κίνηση του εργολάβου να αυξήσει τις βάρδιες και να θέσει στη διάθεση πολιτών κι επισκεπτών ένα ακόμη φορτηγό για επιπλέον δρομολόγια αποκομιδής, κρίνεται και αξιολογείται άκρως θετικά κι έρχεται να προστεθεί στα θετικά της Σύρου, για την περίοδο του Πάσχα.