Οι «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» στα Χρούσσα

  • Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2019 - 13:06

Την Παρασκευή 3 Μαΐου, ο Νίκος Λειβαδάρας επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» και υποψήφιοι του συνδυασμού, συναντήθηκαν με τους κατοίκους  της Κοινότητας των Χρουσσών.

 

Στην ομιλία του ο Νίκος Λειβαδάρας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού για την περιοχή, αναφερόμενος στο αίτημα των κατοίκων για την παραχώρηση του Κοινοτικού καταστήματος για τις ανάγκες της κοινότητας, στην ανάγκη για τον καθαρισμό των ρεμάτων, και τον ελλιπή δημοτικό φωτισμό.

Ο Νίκος Λειβαδάρας παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, όπως οι δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, τα θέματα κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας των ηλικιωμένων, η υδροδότηση και οι ενέργειες για την μείωση του κόστους του νερού, τα ζητήματα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης καθώς και η ανάγκη διαφοροποίησης του κόστους του νερού για τις αρδευτικές ανάγκες των αγροτών. Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο τρόπο λειτουργίας των Κοινοτήτων και την μεταφορά μέρους του προϋπολογισμού απευθείας στις Κοινότητες, μέσω της εφαρμογής του συμμετοχικού προϋπολογισμού, ενώ ανέπτυξε και τον σχεδιασμό για την βελτίωση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

 

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε διάλογος με τους δημότες από τον οποίο αναδείχθηκαν τα ζητήματα προστασίας της περιοχής από τους κεραυνούς, η έλλειψη γιατρού, η συγκοινωνία καθώς και η αξιοποίηση του ακινήτου του κληροδοτήματος Βαφειαδάκη.

Τέλος, συζητήθηκαν προτάσεις για τον συχνό καθαρισμό των δένδρων, ενώ ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί, στην αξία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και στις προσπάθειες για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής.

 

Ο Νίκος Λειβαδάρας, ευχαριστώντας του κατοίκους για την αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων αλλά και για την θετική τους συμβολή μέσω της συμμετοχής τους στα κοινά, ανανέωσε το ραντεβού για την πρώτη Κοινοτική συνέλευση.