Πρώτα η Σύρος

Θέσεις και προτάσεις για το Πανεπιστήμιο

  • Τρίτη, 7 Μαΐου, 2019 - 12:05

Το μέλλον ενός τόπου κατά κύριο λόγο εξαρτάται από τη νέα γενιά,  από τα εφόδια και τις προδιαγραφές της εκπαίδευσης που παρέχουμε τη νέα γενιά του τόπου μας, η οποία θα κληθεί να λάβει τα ηνία του στο προσεχές μέλλον.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαπιστώσει ότι το όραμα για το μέλλον της νέας γενιάς εγκλωβίζεται σε μια στείρα πολιτική που στερεί από τους δημότες μας το οξυγόνο για ανύψωση του μορφωτικού και πνευματικού επιπέδου.
Στόχος μας είναι η ανακοπή αυτής της κατηγορικής πορείας και το ξεκίνημα μιας νέας προοπτικής που θα επιτρέπει να ενδυναμωθούν και να εκφραστούν οι δημιουργικές δυνάμεις του νησιού μας.
Αναγκαία κρίνεται η μετεγκατάσταση ενός από τα τρία γυμνάσια σε χωριό της Νότιας Σύρου, δράση με πολλαπλές ωφέλειες αφού θα έχει ως αποτέλεσμα, την εξυπηρέτηση των δημοτών της Περιφέρειας του νησιού μας και την ταυτόχρονη αποσυμφόρηση του κέντρου της Ερμούπολης από την κυκλοφορία δεκάδων οχημάτων κατά τις πρωινές ώρες. Η δημιουργία ενός βιοκλιματικού κτιρίου, θα δώσει λύσεις στις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
Η δημιουργία μουσικού σχολείου θα αποτελέσει επισφράγιση της καλλιέργειας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και θα αποτελέσει φυτώριο για την κατάρτιση μαθητών με γνώσεις μουσικής παιδείας και να αρδεύσει το μουσικό, αλλά και ευρύτερα το πολιτιστικό έδαφος της τοπικής κοινωνίας μας
Η ίδρυση κοινωνικού φροντιστηρίου από το Δήμο αποτελεί πλέον υποχρέωση που πηγάζει από το αίσθημα ευθύνης προς τους μαθητές που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακά τμήματα, αλλά και εκείνους που εμφανίζουν γνωστική αδυναμία στα μαθήματα της σχολικής εκπαίδευσης, αλλά αδυνατούν να ανταποκριθούν σε μια τέτοια δαπάνη.

Ενίσχυση και αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων αλλά και των αθλητικών χώρων, οι οποίοι καταρρέουν ή βρίσκονται σε αποσύνθεση.
Αναβάθμιση της δημοτικής βιβλιοθήκης και εφαρμογή νέων προγραμμάτων για νέους.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί πνεύμονα γνώσης, πολιτισμού και παιδείας με προστιθέμενη κοινωνική και οικονομική αξία.  Μονόδρομο αποτελεί η στέγαση του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε κτίριο του Δήμου με προτεραιότητα το στρατόπεδο  να έλθει στην ιδιοκτησία του , έτσι ώστε, αυτό να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του αλλά και να αναπτυχθεί, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια αυτόνομη και απολύτως λειτουργική Πανεπιστημιακή μονάδα.
Δημιουργία μόνιμης συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέσω ομάδας την οποία θα στελεχώνουν μέλη και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις από κοινού και να συμβάλει το Πανεπιστήμιο στην εφαρμογή τεχνολογιών και προγραμμάτων επωφελών προς την τοπική κοινωνία.

Γραφείο Τύπου

Δημοτικού Συνδυασμού
«Πρώτα η Σύρος»