ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων

  • Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 13 Μαΐου. 2019 - 7:35

Το Σάββατο 11 Μαΐου, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας και στελέχη του συνδυασμού, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Αντώνη Καρατάσο.

Ο κ. Καρατάσος αναφέρθηκε στην λειτουργία της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου στην οποία δεν έχει λόγο και δικαίωμα συμβολής στο έργο που πρέπει να επιτελεί, η Ένωση, στην υποβάθμιση του ρόλου της, δεδομένου ότι δεν έχουν χορηγηθεί ουσιαστικές αρμοδιότητες τόσο στην διαχείριση των πόρων όσο και στην πραγματοποίηση ενός σχεδιασμού που θα είναι από κοινού συμφωνημένο με τους αρμόδιους φορείς.

Εστίασε στην διαχρονικά πολύ μικρή τουριστική περίοδο στο νησί, περιγράφοντας ότι από το 1975 μέχρι σήμερα με μικρές αποκλίσεις, η θερινή σαιζόν παραμένει μεταξύ των 40-60 ημερών.

Στην συζήτηση αναδείχθηκε η δύναμη των τηλεοπτικών μέσων στην προβολή των τουριστικών προορισμών, η επιτακτική ανάγκη για άμεσο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την προσέλκυση επισκεπτών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η συνεργασία της δημοτικής αρχής με ειδικούς στον χώρο του τουριστικού μάρκετινγκ, ενώ τόνισε την ανάγκη αξιολόγησης και απολογισμού των ενεργειών της δημοτικής αρχής, προκειμένου να βελτιώνονται οι παρεμβάσεις και να επιτυγχάνεται κάθε φορά καλύτερο αποτέλεσμα το οποίο θα λειτουργεί προσθετικά και όχι αποσπασματικά.

Επίσης αναφέρθηκαν προτάσεις της Ένωσης για την βελτίωση της εικόνας της Σύρου ως ένας ελκυστικός προορισμός, ενώ τονίστηκε η σημασία της βελτίωσης των καθημερινών προβλημάτων του νησιού (καθαριότητα, ανακύκλωση, εφαρμογή κανόνων στάθμευσης, περιορισμός της κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο) η οποία συμβάλει στην μόνιμη προβολή του τόπου μας ως ένα νησί που μπορεί και επιλύει προβλήματα και η ζωή των κατοίκων μπορεί να αποτελεί πρότυπο πανελλαδικά αλλά και διεθνώς. 

Ο Νίκος Λειβαδάρας αναφέρθηκε στις προτάσεις του συνδυασμού, τονίζοντας ότι ο από κοινού σχεδιασμός με τους φορείς, ο διάλογος και η διαβούλευση με τους πολίτες αποτελεί το πλαίσιο με το οποίο ο ίδιος και η παράταξη θα ενεργεί μετά τις εκλογές.

Συμφώνησε με τις προτάσεις της Ένωσης που με απλές λύσεις μπορεί να ενισχυθεί η εικόνα του νησιού μας και τόνισε ότι καθήκον της δημοτικής αρχής αποτελεί η ισόρροπη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από σχεδιασμό για κάθε τομέα ξεχωριστά, σ’ ένα ενιαίο σύνολο.

Απαιτείται αποφασιστικότητα και κυρίως συναινέσεις προκειμένου να επιτύχουμε όλοι μαζί  το μέγιστο και καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο μας.

#ΗΕΠΟΜΕΝΗΜΕΡΑ