Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» στον Πάγο

  • Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2019 - 10:18

Την Τρίτη 14 Μαΐου, ο Νίκος Λειβαδάρας επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» και υποψήφιοι του συνδυασμού, συναντήθηκαν στον Πάγο με τους κατοίκους της περιοχής.

Στην ομιλία του ο Νίκος Λειβαδάρας επανέλαβε την αντίληψη του συνδυασμού για ένα ενιαίο νησί με ισόρροπη ανάπτυξη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού για την περιοχή με ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη υπογειοποίησης  τμήματος του δικτύου ύδρευσης και κατασκευής νέου από την περιοχή του Πισκοπιού μέχρι το υφιστάμενο δίκτυο του Πάγου έτσι ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες διαχείρισης των αναγκών που προκύπτουν σε νερό. Επίσης σημείωσε την ανάγκη τοποθέτησης πινάκων ανακοινώσεων για την αποφυγή του φαινομένου των παράνομων αφισοκολλήσεων, επανασχεδιασμού των σημείων αποκομιδής των απορριμμάτων όπου υπάρχει σχετική ανάγκη, πραγματοποίησης δράσεων δενδροφύτευσης σε αχρησιμοποίητα δημοτικά ακίνητα σε συνεργασία με τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Ακολούθησε συζήτηση με τους κατοίκους για όλα τα παραπάνω ζητήματα καθώς και για τα θέματα της καθημερινότητας, της κοινωνικής μέριμνας και της φροντίδας των ηλικιωμένων, των τοπικών παρεμβάσεων σε τμήματα της οδοποιίας κλπ.

Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο τρόπο λειτουργίας των Κοινοτήτων και την μεταφορά μέρους του προϋπολογισμού απευθείας στις Κοινότητες, μέσω της εφαρμογής του συμμετοχικού προϋπολογισμού, ενώ ανέπτυξε και τον σχεδιασμό για την βελτίωση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Ο Νίκος Λειβαδάρας, ευχαριστώντας τους κατοίκους για την αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων αλλά και για την θετική τους συμβολή μέσω της συμμετοχής τους στα κοινά, ανανέωσε το ραντεβού για μετά τις εκλογές. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα υπέροχο κέρασμα που είχαν ετοιμάσει οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού μας για το Κοινοτικό Συμβούλιο.