Δεκτό το αίτημα της Ειρήνης Δράκου από το ΔΣ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αναφορικά με τη μέχρι πρότινος θέση της στην προεδρία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Παραίτηση σύμφωνη με την εκλογική νομοθεσία

Την παραίτησή της από την προεδρία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης υπέβαλε η Ειρήνη Δράκου, η οποία κι έγινε αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο, στην προχθεσινή συνεδρίασή του, οπότε και συζητήθηκε το θέμα.

Πρόκειται για μία κίνηση σύμφωνη με την εκλογική νομοθεσία, αφού η ίδια έχει θέσει υποψηφιότητα στον συνδυασμό του Νίκου Λειβαδάρα, “ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο”.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, η ίδια έχει ενημερώσει και το Πρωτοδικείο Σύρου.

“Επειδή καλούμαστε να εγκρίνουμε την αποδοχή της παραίτησή της από την προεδρία της Σχολικής Επιτροπής, σύμφωνα με την απόφαση 433/ 2017 με την οποία έχει οριστεί η κα Δράκου πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και κατόπιν συνεννόησης που υπήρξε, η αντικατάστασή της θα γίνει από τον μέχρι σήμερα διορισμένο ως αναπληρωματικό της, τον κ. Νικόλαο Αβράμη” ανέφερε ο πρόεδρος, γνωστοποιώντας το πρόσωπο που θα προεδρεύσει στη Σχολική Επιτροπή ως το τέλος της τρέχουσας θητείας.

Εργαστήκαμε για το καλύτερο δυνατό”

Αυτούσια η επιστολή της κ. Δράκου προς το σώμα του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο έκανε αποδεκτή ομόφωνα την παραίτησή της, έχει ως ακολούθως: “Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, παρακαλώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου από την προεδρία της Σχολικής Επιτροπής. Την ενέργεια αυτή μου επιβάλλει η τρέχουσα νομοθεσία καθώς αποφάσισα να λάβω μέρος στις επόμενες δημοτικές εκλογές ως σύμβουλος.

Σας ευχαριστώ που τον Νοέμβριο του 2017 ομόφωνα αποδεχτήκατε την πρόταση του κυρίου Δημάρχου να αναλάβω τη Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σας βεβαιώ ότι οι συνεργάτες μου και εγώ τόσο τα αιρετά μέλη της Σχολικής Επιτροπής, όσο και οι δημοτικοί υπάλληλοι του αυτοτελούς τμήματος που την υποστηρίζουν, εργαστήκαμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, με πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας, κάνοντας το καλύτερο που μπορούσαμε ώστε τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου να μπορούν να λειτουργούν εύρυθμα. Εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας.

Με τιμή, Ειρήνη Δράκου (εκπαιδευτικός).

Ετικέτες: