Συνάντηση με τους πολιτιστικούς συλλόγους της Ερμούπολης

  • Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2019 - 13:07

Τη Δευτέρα 13/5/2019, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας και στελέχη του συνδυασμού του, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων που έχουν έδρα την Ερμούπολη. Σε μία άκρως ουσιαστική συζήτηση, αναφέρθηκαν οι προβληματισμοί των συλλόγων, που αφορούσαν κυρίως τη στέγασή τους, τη συνεργασία τους με τη δημοτική αρχή, τον έγκαιρο προγραμματισμό των εκδηλώσεων καθώς και των επιχορηγήσεών τους.

Ο Νίκος Λειβαδάρας καταρχήν δεσμεύτηκε για τη μέγιστη και συνεχή συνεργασία του Δήμου με τους πολιτιστικούς συλλόγους. Ιδιαίτερη δε, θα είναι η συνεργασία με τους συλλόγους αυτούς, που εκπροσωπούν μεγάλες γειτονιές της Ερμούπολης και, κατά κάποιο τρόπο, φροντίζουν, εκτός από το πολιτιστικό κομμάτι, και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της περιοχής τους.

Στο θέμα της στέγασης, λύση μπορεί να δώσει η άμεση καταγραφή των ακινήτων του Δήμου, ώστε να ελεγχθεί η διαθεσιμότητά τους καθώς και η λειτουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού. Σχετικά με τις επιχορηγήσεις, η κατά περίπτωση οικονομική ενίσχυση κάθε εκδήλωσης θα βοηθήσει τον έγκαιρο προγραμματισμό των συλλόγων, ενώ στο τέλος κάθε χρονιάς θα υπάρχει ξεχωριστή επιχορήγηση με κριτήριο τη γενικότερη προσφορά του κάθε συλλόγου στην κοινωνία μας.

Η εποικοδομητική αυτή συνάντηση τελείωσε με τη σύμφωνη γνώμη όλων ότι η πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει το νησί μας είναι μέγιστης σημασίας και πρέπει να την διαφυλάξουμε συνεχίζοντας, συγχρόνως, να παράγουμε πολιτισμό, με όλα τα οφέλη που συνεπάγεται αυτό, στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και στην ποιοτική τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.