Οι "Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο" συναντούν τον Κυνηγετικό Σύλλογο

  • Σάββατο, 18 Μαΐου, 2019 - 12:44

Την Πέμπτη 16/5/2019, ο υποψήφιος δήμαρχος κος Νίκος Λειβαδάρας και στελέχη του συνδυασμού του συναντήθηκαν με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σύρου.

Σε μία εκτενή και σε φιλικό κλίμα συζήτηση αναφέρθηκαν τα προβλήματα του συλλόγου και οι ανησυχίες των μελών του σχετικά με τα παρακάτω:

1.         Την αυθαίρετη δόμηση στα βουνά, που περιορίζει την κυνηγετική δραστηριότητα.

2.         Την ανάγκη συνεργασίας των αρμοδίων αρχών με τους κυνηγούς, προκειμένου ο εμβολιασμός των σκυλιών να γίνεται και από τον κρατικό κτηνίατρο.

3.         Την ανάγκη διάνοιξης δρόμου πρόσβασης προς το οικόπεδο 36 στρεμμάτων, που περιήλθε στην ιδιοκτησία του συλλόγου από δωρεά ιδιώτη, καθώς εμπεριέχει και την εκκλησία των κυνηγών.

4.         Την συνεργασία των αρμόδιων φορέων, ώστε να υπάρξει ένα ξεκάθαρο καθεστώς στη νήσο Γυάρο, σχετικά με τη θήρευση.

5.         Την βοήθεια από το Δήμο, για την προώθηση και προβολή του οικολογικού και φυσιολατρικού έργου και σκοπού του Κυνηγετικού Συλλόγου.

Ο κος Λειβαδάρας δεσμεύτηκε για τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με το σύλλογο, ώστε με τη νέα δημοτική θητεία, με κοινή προσπάθεια, να δοθούν προτάσεις και λύσεις στα παραπάνω θέματα αλλά και σε όσα προκύψουν στο μέλλον.