Ομιλία του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Β. Περρή για την τουριστική ανάπτυξη της Σύρου

“Η Σύρα να γίνει τάση”

  • Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2019 - 06:12

Ομιλία, με θέμα «Πως θα γίνει η Σύρος κυρίαρχος τουριστικός προορισμός», πραγματοποίησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Η Σύρος που Αξίζουμε”, κ. Βαγγέλης Περρής.

Ο κ. Περρής, κάνοντας μία παρουσίαση των δρώμενων, τόσο των προηγούμενων δεκαετιών, όσο και των προηγούμενων ετών, στις οποίες συμμετείχε, όπως ενδεικτικά η εκπομπή “Μπράβο” με τη Ρούλα Κορομηλά, η φωτογράφιση της Δούκισσας Νομικού στη Σύρο και που βοήθησαν στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού τόνισε, πως αυτή ήταν αποτέλεσμα ενότητας των τοπικών φορέων, καθώς οι άνθρωποι που ασχολούνται με το τουριστικό προιόν της Σύρου, ενώθηκαν και έδωσαν ο καθένας ό,τι μπορούσε. “Όλοι συμμετείχαν και χωρίς εκείνους δεν θα μπορούσε να είχε γίνει τίποτα”, σημείωσε.

Παράλληλα όμως, ο υποψήφιος δημ. σύμβουλος επεσήμανε, ότι στην καθημερινότητά μας έχουν μπει καινούρια μέσα τα οποία θα πρέπει να το νησί να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο και τα οποία δεν στοιχίζουν, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας χρήση της έμπνευσης, της φαντασίας, αλλά και των ανθρώπων που έχουν βοηθήσει και είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν το νησί.

Επιπλέον, υπάρχουν και οι influencers, οι οποίοι έχουν επισκεφτεί τη Σύρο και την αγαπούν, με προϋπόθεση για τη συνδρομή τους, να υπάρξουν οι απαραίτητες επαφές, ώστε από την πλευρά τους να βοηθήσουν, να ανεβάζουν εικόνες από το νησί, που να συνδυάζονται ενδεχομένως και με διάφορα πακέτα προσφορών, για διακοπές.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Περρή, αποτελούν πρακτικά μέσα και άμεσα εφαρμόσιμα. Όπως τόνισε, ως κοινωνία, οφείλουμε “να χρησιμοποιήσουμε τους ανθρώπους που δημιουργούν την τάση. Η Σύρα πρέπει να γίνει τάση και έχει τα εφόδια να γίνει τάση, τουλάχιστον πανελληνίως”.

Τέλος, προχώρησε και σε προτάσεις αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη, όπως ενδεικτινά η εκμετάλλευση των επώνυμων Συριανών, οι περισσότεροι εκ των οποίων, σύμφωνα με τον κ. Περρή, είναι έτοιμοι να συστρατευθούν σε μία προσπάθεια προώθησης, η δημιουργία συντονιστικού μηχανισμού στην Αθήνα, η ενίσχυση, με συντονισμένο τρόπο, του εκπαιδευτικού τουρισμού, η περαιτέρω ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού, με σημαία την ύπαρξη εκκλησιών των δύο δογμάτων και την καλλιέργεια της ρομαντικής κουλτούρας, μέσω και των λογοτεχνημάτων και ποιημάτων, που αφορούν στη Σύρο, τη δημιουργία ενδεχομένως και ενός λογοτεχνικού φεστιβάλ και όχι μόνο, η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, με την αξιοποίηση των συριανών προϊόντων με δημιουργικότητα και η έμφαση στον οικογενειακό τουρισμό, με ανάπτυξη ειδικών υπηρεσιών για την απασχόληση και διασκέδαση των παιδιών σε όλο το νησί.

Κλείνοντας, ο κ. Περρής τόνισε, πως οι φορείς της Σύρου θα πρέπει να γίνουν τα εργαλεία για τον τουρισμό, πηγαίνοντας εκείνοι πρώτοι στον εν δυνάμει επισκέπτη, αντί να περιμένουν απλώς να φτάσει το μήνυμα σε αυτόν.