Ανακοίνωση της παράταξης "Η Σύρος που Αξίζουμε"

(Ά)γνοια + (Ά)ρνηση + (Α)διαφορία = (Α)παξίωση

  • Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2019 - 14:37

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, την τακτική του κ. Λειβαδάρα και των συνεργατών του, μια τακτική απαξίωσης, πραγματικών ύβρεων και πραγματικής τελικά αλαζονείας.

Επιδιώξαμε, σεβόμενοι τους Συριανούς πολίτες, να μην απαντήσουμε και να μην μπούμε σε αυτό το παιχνίδι λασπολογίας. Όμως, όπως στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, υπάρχουν και όρια.

Στη σημερινή ανακοίνωσή του, ο κ. Λειβαδάρας για μία ακόμη φορά προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη «απόδρασή» του από το debate, χρησιμοποιώντας οτιδήποτε άλλο εκτός από τεκμηριωμένα επιχειρήματα και επί της ουσίας απαντήσεις προς τους Συριανούς πολίτες.

Αντί αυτών, διαβάζουμε για «μάσκες», «μεθοδεύσεις» και «στημένα παιχνίδια», σε μια προσπάθεια να απαξιώσει όχι μόνο το πρόσωπο του Δημάρχου, τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε» και τους λοιπούς συνυποψήφιους συνδυασμούς, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των ίδιων των Συριανών.

Το γεγονός ότι ο συνδυασμός «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο», μετά και από την προχθεσινή διευκρινιστική ανακοίνωση των ηλεκτρονικών ειδησεογραφικών ΜΜΕ που με πρωτοβουλία τους προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν ένα debate μεταξύ των τεσσάρων (4) υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, εξακολουθεί να δείχνει επιλεκτική Άγνοια στο ότι το ένα έντυπο μέσο εξέφρασε την Άρνησή του να συμμετέχει στο προγραμματιζόμενο debate, ενώ το άλλο έντυπο μέσο επέδειξε χαρακτηριστική Αδιαφορία στο να απαντήσει θετικά ή αρνητικά, εμάς μας ξεπερνάει.

Το γεγονός, όμως, ότι επιδεικνύει πλήρη Απαξίωση στην παραπάνω πρωτοβουλία, εμμένοντας στην Απαίτησή του να είναι παρόντα και τα δύο έντυπα μέσα, την στιγμή μάλιστα που οι δημότες μας έχουν ανάγκη να δουν και να ακούσουν και τους τέσσερις υποψηφίους Δημάρχους, έστω και ελάχιστες μέρες πριν από τις εκλογές, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα σύγκρισης και αποσαφήνισης των όποιων προβληματισμών τους, δεν μπορεί παρά να μας οδηγεί ανενδοίαστα σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα για τα αισθήματα που διακατέχουν τον επικεφαλής των «Ανοιχτών Οριζόντων», τα οποία συμπτωματικά ξεκινούν και αυτά από το γράμμα Α… ΑΤΟΛΜΙΑ, ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

Αν κανείς διαβάσει προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις του συνδυασμού του κ. Λειβαδάρα, πολύ εύκολα θα διαπιστώσει ότι η μόνη του έννοια κατά την προεκλογική περίοδο είναι η συστηματική επίθεση στο πρόσωπο του Δημάρχου με περίσσεια πραγματικών ύβρεων, αλαζονείας και λασπολογίας, με την προσδοκία να κρυφτεί από την ουσία της προεκλογικής και με επιχειρήματα αντιπαράθεσης, εφαρμόζοντας την τακτική του κλεφτοπολέμου, όπως αποδεικνύει και η άρνησή του να συμμετάσχει σε μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση με τους συνυποψηφίους του.

Πέραν των προαναφερόμενων πρωτοφανών πρακτικών του κ. Λειβαδάρα και των συμβούλων του, διερωτόμαστε, λοιπόν, τι έχει να πει δημοσίως για τις τακτικές εκβίασης και εκφοβισμού υποψήφιων του συνδυασμού μας από τους συνεργάτες του;

Πρακτικές και μεθοδεύσεις πρωτοφανείς για τα πολιτικά χρονικά του τόπου μας.

Τόσο πολύ φοβάται τους υποψήφιους και την πληρότητα του ψηφοδελτίου μας;

Αυτά είναι τα πρώτα δείγματα συναίνεσης, σύνθεσης και συνεργασίας που επικαλείται για την «επόμενη μέρα» των εκλογών;

Κύριε Λειβαδάρα, ένας επικεφαλής πολιτικού φορέα οφείλει με σθένος, τόλμη και αποφασιστικότητα να βγαίνει μπροστά και όχι να κρύβεται πίσω από τους συνεργάτες τους, σκιώδεις ή μη.

Επειδή πράγματι οι «μάσκες έπεσαν», αλλά ήταν δικές σας, αποκαλύπτοντας την πραγματική μεθόδευση, για πολλοστή και τελευταία φορά, σας ζητούμε να σταματήσετε να κρύβεστε πίσω από τη δική σας ανασφάλεια και τον δικό σας πανικό και να προσέλθετε σε έναν ανοικτό και δημόσιο διάλογο ενώπιον των δημοτών, ώστε και ο τελευταίος δημότης να μπορέσει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτού του διαλόγου τους αφήνουμε να τους καθορίσετε αποκλειστικά εσείς, όπως επί της ουσίας απαιτείτε, τον τόπο, τον χρόνο, τα δημοσιογραφικά μέσα, τους δημοσιογράφους ή οτιδήποτε άλλο θέλετε.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, προφανώς και θα αποδειχθεί ότι δεν έχετε το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθείτε και να αντιπαρατεθείτε πολιτικά με τους συνυποψηφίους σας.

Και μια σκέψη για το τέλος. Το ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από ένα χαμόγελο, χωρίς ουσία και πολιτικό περιεχόμενο, αφήνουμε τον κόσμο της Σύρου να το αποφασίσει στις 26 Μαΐου.