"Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο": "Ψυχραιμία κύριε Μαραγκέ"

  • Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2019 - 12:22

Επιτέλους έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκε η μεθόδευση σε όλο της το μεγαλείο. Ο συνδυασμός «Η Σύρος που αξίζουμε» για άλλα μια φορά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το θλιβερό εαυτό του. Ο κ. Μαραγκός νομίζει ότι μπορεί να ξεγελάσει τους πολίτες λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Μιλούν για αναιτιολόγητη υπεκφυγή ενώ γνωρίζουν πολύ καλά την επιθυμία του Νίκου Λειβαδάρα να συμμετέχει σε ένα δημοκρατικό και εποικοδομητικό διάλογο και όχι σε στημένα παιχνίδια.

Είναι υπεκφυγή οι αυτονόητοι κανόνες διεξαγωγής ενός δημόσιου πολιτικού διαλόγου (ντιμπέιτ); Δηλαδή, η συμμετοχή όλων των υποψηφίων Δημάρχων και η συμμετοχή τουλάχιστον των δύο τοπικών εφημερίδων από τη στιγμή που σε αυτές εργάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων του νησιού μας προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα της διαδικασίας;

O Nίκος Λειβαδάρας στο διάστημα της πολύμηνης προεκλογικής περιόδου, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με όλη την κοινωνία της Σύρου, ανέλυσε διεξοδικά το πρόγραμμα και το όραμά του για τη Σύρο και απέδειξε ότι και θάρρος και σθένος διαθέτει και γνώστης των μεγάλων προβλημάτων του τόπου του είναι τα οποία «Η Σύρος που αξίζουμε» στην πενταετία που πέρασε φρόντισε να διογκώσει και να πολλαπλασιάσει.

Οι Συριανοί και οι Συριανές γνωρίζουν καλά τι σημαίνει ήθος, εντιμότητα, δυναμισμός, ικανότητα και σχέδιο για την Επόμενη Μέρα. Και γι’ αυτό το λόγο δε θα παραπλανηθούν για δεύτερη φορά από τον κ. Μαραγκό.

Καταλαβαίνουμε την ανασφάλεια και τον πανικό σας αλλά δε θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχετε επιλέξει.

Η έλλειψη ψυχραιμίας είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα για έναν άνθρωπο που διαχειρίζεται την τύχη του τόπου του. Οι ύβρεις και η λασπολογία δε θα γίνουν σανίδα σωτηρίας σας.

Παραπλανήσατε τους δημότες κ. Μαραγκέ το 2014 πίσω από το πλαστό χαμόγελό σας, αλλά στην πενταετή θητεία σας δείξατε περίτρανα τον πραγματικό εαυτό σας.