Κεντρική προεκλογική ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε” και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου, Γιώργου Μαραγκού

“Με πράξεις και έργα η Σύρος αλλάζει”

Σε κλίμα αισιοδοξίας για τη “βέβαιη νίκη του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε” στις μεθαυριανές δημοτικές εκλογές” πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός το βράδυ της Πέμπτης, στο ξενοδοχείο “Ερμής”.

Πλαισιωμένος από τα υποψήφια μέλη του συνδυασμού του και στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων, όπου κι έλαβε χώρα η αναλυτική ομιλία του, ο κ. Μαραγκός προχώρησε στην παρουσίαση των κυριότερων έργων της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τη θητεία που ολοκληρώνεται, ενώ ανέπτυξε και τα επόμενα βήματα και τους στόχους της παράταξης του για το νησί.

Ο κ. Μαραγκός λέγοντας πως “η Σύρος δεν πρέπει να χάσει ούτε μία ημέρα” την επομένη των εκλογών, εξαπέλυσε “πυρά” προς τον συνυποψήφιό του, Νίκο Λειβαδάρα, υποστηρίζοντας πως “ταυτίζεται με την οπισθοδρόμηση και το παλιό”.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε” κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την παράταξή του, μιλώντας με επαινετικά λόγια για τη σύνδεση του ψηφοδελτίου του.

Η Σύρος πηγαίνει δυναμικά μπροστά με αποτελέσματα”

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Μαραγκός εστιάζοντας στα έργα υποδομής στα οποία όπως τόνισε, η παράταξή του δίνει έμφαση, έκανε αναφορά για τις εξελίξεις στην προσπάθεια επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου Σύρου, ενώ μίλησε και για το έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης Ερμούπολης, αναφορικά με το οποίο επεσήμανε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του στη δημοτική θητεία του “τόλμησαν να το υλοποιήσουν”. Ο Γιώργος Μαραγκός αναφέρθηκε και στις προσπάθειες κατοχύρωσης χρηματοδότησης για λιμενικά έργα στη λιμενολεκάνη της Ερμούπολης συνολικά (εμπορικό λιμάνι), ενώ τόνισε πως σχετικά με το master plan έχουν ληφθεί οι αδειοδοτήσεις σχεδόν στο σύνολό τους, αφού απομένει μόνον η τελική έγκριση από την ΕΣΑΛ.

Ο ίδιος θέλησε να πραγματοποιήσει αναλυτική αναφορά στις ενέργειες της παράταξής του για τις αθλητικές υποδομές της Σύρου, μιλώντας για τις εξελίξεις που αφορούν τις αίθουσες μπάσκετ και βόλεϊ στο Αθλητικό Κέντρο και το στάδιο των Πευκακίων, σχολιάζοντας πως η προηγούμενη διοίκηση της Σύρου, “δεν είχε αφήσει ούτε μία μελέτη στο συρτάρι”.

Ο κ. Μαραγκός θέλησε να υπογραμμίσει και τις ενέργειες δρομολόγησης του έργου του νέου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, ενώ σε επίπεδο έργων υποδομής, ξεχώρισε το έργο της ΔΕΥΑΣ στη νότια Σύρο (ύδρευση), όπως και τις κινήσεις για τη μελλοντική υλοποίηση του αποχετευτικού της Βάρης και του Μέγα Γιαλού.

Ξεχωρίζοντας ένα σημαντικό έργο για το περιβάλλον γνωστοποίησε τη χρηματοδότηση για τη μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, ενώ αμέσως μετά έδωσε έμφαση στο πεδίο του Πολιτισμού. Ο ίδιος υπενθύμισε πως η Σύρος έχει αναδειχθεί ως το νησί των Φεστιβάλ, ενώ μίλησε και για την κατοχύρωση χρηματοδότησης όσον αφορά στη δημιουργία προσεχώς, ψηφιακού μουσείου για τον Μάρκο Βαμβακάρη.

Εστιάζοντας στο θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων για τη Σύρο, αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός μηχανισμού ενθάρρυνσης της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την “αυτονόητη προσπάθεια στήριξης και του Πανεπιστημίου στο νησί”.

Λέγοντας μάλιστα πως είναι στην κουλτούρα της παράταξής του η πίστη στα οφέλη της σύνδεσης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αναφέρθηκε και στο σχέδιο αξιοποίησης του στρατοπέδου που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας.

Με αφορμή τα παραπάνω, άδραξε την ευκαιρία να εκφράσει την ικανοποίηση και τη χαρά του για τις εξελίξεις στο Νεώριο, εξηγώντας και τους λόγους που όπως είπε, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στη διαγραφή ενός πολύ μεγάλου ποσού οφειλών της διοίκησης Ταβουλάρη.

Ο κ. Μαραγκός κατόπιν των ανωτέρω, θέλησε να αναφερθεί και στην “οικονομική υγεία του Δήμου”, κάνοντας λόγο για πλεόνασμα 1 εκ. ευρώ, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο – όπως σχολίασε – και στις Κασσάνδρες που ήθελαν τον Δήμο να οδεύει στη χρεοκοπία.

Κλειστοί και θολοί ορίζοντες”

Αμέσως μετά, ο Γιώργος Μαραγκός θέλησε να καυτηριάσει τη στάση του συνυποψηφίου του, Νίκου Λειβαδάρα αναφορικά με το debate που δεν έγινε τελικώς. Ο ίδιος κατηγόρησε τον πολιτικό αντίπαλό του για “δραπέτευση”, ενώ χρέωσε στον ίδιο “φόβο” αναφορικά με τη δημόσια αντιπαράθεση. “Δεν έχετε τη δύναμη, το θάρρος και την τόλμη να αρθρώσετε πολιτικό λόγο;” ρώτησε ρητορικά στην ομιλία του, στέλνοντας μήνυμα στον κ. Λειβαδάρα, για τον οποίο υποστήριξε πως είναι “θιασώτης της οπισθοδρόμησης”.

Ο κ. Μαραγκός επαναλαμβάνοντας πως ο κ. Λειβαδάρας “φοβήθηκε τον δημόσιο διάλογο”, υποστήριξε πως έρχεται με τη στάση του να αναιρέσει τον εαυτό του, υποστηρίζοντας σχολιαστικά, “Αν δεν μπορείτε κ. Λειβαδάρα να κάτσετε σε ένα τραπέζι προεκλογικά, τότε πώς θα συνεργαστείτε μετεκλογικά;”. Για τον αντίπαλο συνδυασμό θέλησε να σημειώσει μάλιστα πως έχει “κλειστούς και θολούς ορίζοντες”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Η Σύρος που αξίζουμε” έκλεισε την ομιλία του, ευχαριστώντας τους παρισταμένους για τη στήριξή τους, όπως και τους συνεργάτες του για την τρέχουσα θητεία που ολοκληρώνεται, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους υποψηφίους του.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε έχει “το ποιοτικότερο ψηφοδέλτιο”, το οποίο απαρτίζεται από άτομα “με καλή επαγγελματική και κοινωνική πορεία στη Σύρο”.

Ο Γιώργος Μαραγκός έδωσε ραντεβού με τους πολίτες στις κάλπες της 26ης Μαΐου.