Κεντρική προεκλογική ομιλία του επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο” και υποψήφιου Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Νίκου Λειβαδάρα

“Οι πολίτες έχουν βαρεθεί τα κούφια λόγια”

  • Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2019 - 06:17

Το μήνυμα, ότι η παράταξη “ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο” ως δημοτική αρχή, εγγυάται η “επόμενη μέρα”, να βρει το νησί με ένα Δήμο ανοιχτό για όλους και ένα Δήμαρχο κοντά στο δημότη και στα προβλήματά του, έστειλε μέσα από την κεντρική προεκλογική ομιλία του, ο υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Νίκος Λειβαδάρας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “Ερμής”, ο κ. Λειβαδάρας αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι, βάσει της στήριξης και της εμπιστοσύνης, η οποία εκφράζεται από τον κόσμο προς τον ίδιο και τους υποψηφίους του συνδυασμού του, το μήνυμα της κάλπης υπέρ του συνδυασμού του θα είναι ηχηρό, ανέλυσε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του, σε ό,τι αφορά τη διοίκηση, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, την ποιότητα ζωής, την κοινωνική φροντίδα, τις υποδομές, καθώς και την οικονομία και τον τουρισμό, αναφέροντας, πως η Σύρος έχει ανάγκη από πράξεις κι έργα, που θα απαντούν πρωτίστως στις ανάγκες των κατοίκων του.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης απάντησε σύντομα στις αιτιάσεις του έτερου υποψηφίου Δημάρχου, κ. Γιώργου Μαραγκού, σχετικά με τη μη διεξαγωγή του πολυσυζητημένου debate.

Κατόπιν της ομιλίας του, ο κ. Λειβαδάρας παρουσίασε μία ακόμη φορά τους υποψηφίους του συνδυασμού των “Ανοιχτών Οριζόντων”, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τους παρισταμένους να επαναλαμβάνουν το σύνθημα "Λειβαδάρας Δήμαρχος και τώρα και μετά".

“Οι πολίτες χρειάζονται καθαρές κουβέντες”

Όπως τόνισε ο κ. Λειβαδάρας στο ξεκίνημα της ομιλίας του, “λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από το ξημέρωμα της Επόμενης Μέρας” για τη Σύρο, “το πλοίο των «Ανοιχτών Οριζόντων» μετά από ένα ταξίδι 5 περίπου μηνών πλησιάζει πλέον στο λιμάνι όπου όλοι μαζί θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να σχεδιάσουμε την πορεία για τη Σύρο που ονειρευόμαστε”.

“Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού προσπαθήσαμε, και πιστεύω ότι καταφέραμε, να κάνουμε πράξη τις βασικές αρχές που θέσαμε εξαρχής ως προϋπόθεση για αυτή την πορεία. Τη δημοκρατική λειτουργία και το σεβασμό στην άποψη του άλλου. Τη σύνθεση μέσα από το διάλογο. Τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Τη δημιουργία τελικά ενός συνδυασμού που έβαλε πάνω από όλα εκείνα που μας ενώνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση”, σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος, “αποδεικνύοντας ότι στις τοπικές κοινωνίες είναι εφικτή η συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων και των ενεργών πολιτών πέρα από κομματικούς εναγκαλισμούς, ότι τελικά αυτός είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά”.

Σύμφωνα με τον κ. Λειβαδάρα, το πρόγραμμα του συνδυασμού, το οποίο θα εφαρμοστεί σταδιακά, προέκυψε μέσα από συζητήσεις με την κοινωνία, τους παραγωγικούς φορείς, τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και σε άλλους τομείς της ζωής του νησιού, ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν επίσης και οι ανάγκες της περιφέρειας της Σύρου, οι οποίες θα ιεραρχηθούν από τις Κοινότητες, με τη βοήθεια των λαϊκών συνελεύσεων.

“Σε όλες τις επαφές μας έγινε ξεκάθαρο ότι οι πολίτες έχουν βαρεθεί τις πολλές υποσχέσεις, τα κούφια λόγια, τους διαχωρισμούς, τις αλαζονικές συμπεριφορές και την αδιαφάνεια. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι χρειάζονται καθαρές κουβέντες και κοιτώντας τους στα μάτια συμφωνήσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε στον κοινό μας δρόμο από εδώ και στο εξής. Σκοπός μας είναι να ανασκευάσουμε τη δικαιολογημένη απογοήτευση που νιώθουν και να γίνουν συμμέτοχοι και συνδιαμορφωτές της πολιτικής ζωής του τόπου”, τόνισε.

Τέλος υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με το Επιμελητήριο Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων του νησιού.

Απάντηση σε Γ. Μαραγκό περί debate

Διευκρινίζοντας πως δεν είχε εξαρχής σκοπό να αναφερθεί σε κανέναν εκ των συνυποψηφίων του, ο κ. Λειβαδάρας σημείωσε, ότι “μετά το λίβελο που εξαπέλυσε εναντίον μου χθες ο κ. Μαραγκός δεν μπορώ να μην απαντήσω”.

Όπως εξήγησε “είναι υπεκφυγή οι αυτονόητοι κανόνες διεξαγωγής ενός δημόσιου πολιτικού διαλόγου (ντιμπέιτ); Δηλαδή, η συμμετοχή όλων των υποψηφίων Δημάρχων και η συμμετοχή τουλάχιστον των δύο τοπικών εφημερίδων από τη στιγμή που σε αυτές εργάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων του νησιού μας προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα της διαδικασίας; Και τον ερωτώ με τη σειρά μου. Είναι ικανοποιημένος από τον απολογισμό της πενταετούς θητείας του; Ζει σε έναν άλλο κόσμο και δεν εισπράττει τη δυσαρέσκεια των δημοτών; Η οικειοποίηση δρομολογημένων έργων από προηγούμενες δημοτικές αρχές που υλοποίησε θεωρεί ότι είναι δικά του επιτεύγματα; Τι προγραμματισμένα-δρομολογημένα δικά του έργα θα αφήσει πίσω του για την επόμενη δημοτική αρχή; Γιατί πρέπει να γνωρίζει ότι ήδη αποτελεί παρελθόν”, ενώ έκλεισε, τονίζοντας, ότι “δεν θα τον ακολουθήσουμε όμως στον κατήφορο που επέλεξε”.

Σας κοιτώ στα μάτια με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη”

Κλείνοντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία, ο κ. Λειβαδάρας ανέφερε, ότι “τώρα που το πλοίο των «Ανοιχτών Οριζόντων» βρίσκεται έξω από το λιμάνι της Επόμενης Μέρας για το νησί μας”, καλώντας τους πολίτες “να ενωθείτε μαζί μας με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον αυτού τόπου”.

“Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι να διαχωρίσουμε. Είμαστε εδώ για να επουλώσουμε και όχι να πληγώσουμε. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε, να συζητήσουμε, να συνεργαστούμε και να φτιάξουμε μαζί τη Σύρο που ονειρευόμαστε. Είμαστε εδώ γιατί απλά είμαστε Εσείς. Εγώ, ο Νίκος Λειβαδάρας είμαι ένας από εσάς. Σας κοιτώ στα μάτια με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη, όπως συνηθίζω να σας κοιτώ όλα τα χρόνια της ζωής μου. Πιστεύω ότι μαζί θα πορευτούμε στην επόμενη μέρα για το νησί μας. Σε ένα Δήμο ανοιχτό για όλους. Με ένα Δήμαρχο κοντά στο δημότη και στα προβλήματά του. Όχι τα παράπονά σας στο Δήμαρχο, αλλά ο Δήμαρχος μπροστά στα προβλήματα για επίλυσή τους. Και με το ίδιο καθαρό και ειλικρινές βλέμμα θα σας κοιτάζω στα μάτια και στο τέλος της θητείας μας. Γιατί, δε θα σας έχω προδώσει”, δεσμεύτηκε κλείνοντας την ομιλία του ο Νίκος Λειβαδάρας.