Νίκη από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών για τον συνδυασμό “ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο”

Η Σύρος εξέλεξε Δήμαρχο τον Νίκο Λειβαδάρα

Πρότυπο πολιτικού ήθους ο νέος Δήμαρχος από την πρώτη ημέρα εκλογής του, όπως απέδειξε η στάση του απέναντι στον Γ. Μαραγκό

Το “πλοίο” των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ για τη Σύρο ανοίγει “πανιά” από τη νέα δημοτική θητεία, μετά την ετυμηγορία των Συριανών το βράδυ της 26ης Μαΐου, οι οποίοι επέλεξαν για νέο Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης τον Νίκο Λειβαδάρα.

Η σημαντική νίκη του συνδυασμού του κ. Λειβαδάρα αποτυπώνει στην πράξη τη βούληση των δημοτών της Σύρου, να περάσει σε νέα χέρια η διοίκηση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, μετά τη συμπλήρωση της πρώτης θητείας του απερχόμενου Δημάρχου, Γιώργου Μαραγκού, η πορεία του οποίου – όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών – δεν έπεισε, αλλά και δεν ενέπνευσε τους κατοίκους της Σύρου, με τον ίδιο ηττείται στις χθεσινές δημοτικές εκλογές.

Η έκφραση της ξεκάθαρης εμπιστοσύνης των δημοτών απέναντι στο πρόσωπο του κ. Λειβαδάρα και των μελών του συνδυασμού του, επισφραγίστηκε από τη νίκη τους, το βράδυ της Κυριακής, οπότε και οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο συγκέντρωσαν ποσοστό που ξεπέρασε το 50%, αποδεικνύοντας πως κατέκτησαν από τον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, μία θέση στην “καρδιά” των δημοτών.

Ο ενθουσιασμός, η ικανοποίηση και η συγκίνηση συνόδευσαν τον νέο Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, τα μέλη και τους φίλους του συνδυασμού του από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, οπότε και οι ίδιοι μετέβησαν στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, για να μοιραστούν τα αποτελέσματα, τα οποία κι ανακοινώνονταν σταδιακά.

Ο Νίκος Λειβαδάρας καθ΄ όλη τη διάρκεια της γνωστοποίησης των θετικών αποτελεσμάτων για τον ίδιο και τον συνδυασμό του, συνομιλούσε εγκάρδια και με θέρμη με τον κόσμο που επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του για να τον συγχαρεί, ενώ ευχάριστη έκπληξη προς το πρόσωπό του αποτέλεσε και η παρουσία υποψηφίων του με παραδοσιακά όργανα, για να γιορτάσουν τη νίκη τους.

Αμέσως μόλις επισφραγίστηκε η εκλογική επιτυχία του συνδυασμού του, ο ίδιος προχώρησε σε δηλώσεις, δεσμευόμενος προς τους πολίτες του νησιού, πως, “με όλη τη δύναμη της ψυχής του και από κοινού με τους ίδιους τους κατοίκους της Σύρου, θα προσπαθήσουν για το καλό του τόπου”.

Το ήθος του Νίκου Λειβαδάρα, το οποίο τον συνόδευσε σε όλη την προεκλογική παρουσία του και στις δημόσιες τοποθετήσεις του απέναντι μάλιστα και σε εριστικού χαρακτήρα σχόλια του Γιώργου Μαραγκού σε δηλώσεις και διάφορες ανακοινώσεις με θέμα τη διεξαγωγή debate, εκφράστηκε εκ νέου απέναντι στον απερχόμενο Δήμαρχο κατά τη χθεσινή ημέρα των εκλογών της 26ης Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γιώργου Μαραγκού και των υποψηφίων του στο εκλογικό κέντρο των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, ο νέος Δήμαρχος με τους υποψηφίους του, χειροκρότησαν τον ίδιο, τονίζοντας την πρόθεσή τους για συνεργασία την επόμενη ημέρα με “πυξίδα” την πρόοδο της Σύρου.

Πρέπει να σημειωθεί πως, αργά το βράδυ της Κυριακής ο κ. Λειβαδάρας, συνοδευόμενος από μέλη της παράταξής του μετέβησαν και στο κτίριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, όπου και μεταδίδονταν τα αποτελέσματα για τις εκλογικές μάχες που δόθηκαν σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων καθώς και στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις του νέου Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου – Ερμούπολης, Νικόλα Καΐλη και του κυβερνητικού βουλευτή των Κυκλάδων, Αντώνη Συρίγου αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο.

Ν. Λειβαδάρας: “Οι Συριανοί είμαστε ένα”

“Η συγκίνηση είναι πάρα πολύ μεγάλη, πρώτα από όλα για την αγάπη που εισέπραξα στην προεκλογική περίοδο, δεύτερον, για την εκτίμηση που είδα στα μάτια του κόσμου. Και τρίτον, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε κι αυτή τη στιγμή με έχει αναδείξει Δήμαρχο του νησιού μας. Ξέρετε όλοι ότι, δεν έδωσα φρούδες ελπίδες, δεν είπα «θα». Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι, όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την πρόοδο του νησιού μας. Δεν υπάρχουν «οι δικοί μας» και «οι άλλοι». Οι Συριανοί είμαστε ένα και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για το νησί. Ο Δήμος θα είναι ανοιχτός για όλους. Αυτό που είπα και στην κεντρική ομιλία «όχι τα παράπονά σας στον Δήμαρχο, ο Δήμαρχος κοντά στα προβλήματα». Θα είμαι δίπλα σας κάθε στιγμή και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω για το καλό του τόπου. Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη η συγκίνηση, όλο αυτό που έχω εισπράξει… Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για το καλύτερο του νησιού, όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου! Να 'στε καλά!

Αυτό που πρέπει ακόμη να τονίσω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, στους συνοδοιπόρους που στάθηκαν δίπλα μου με όλη τη δύναμη της ψυχής τους, που με πίστεψαν και έδωσαν ένα μεγάλο αγώνα. Ένα ευχαριστώ στην οικογένειά μου, που με στήριξε με όλη της τη δύναμη, τη γυναίκα μου που ήταν ο βράχος και ο υποστηρικτής με το θάρρος και τον χαρακτήρα της προσπάθησε, με ενθάρρυνε και τις στιγμές που δείλιαζα ήταν πάντοτε μπροστά. Και φυσικά όλους εσάς, για αυτή την αγάπη. Έχετε την αγάπη μου. Τελειώνοντας τη θητεία μου, ένα πράγμα θέλω να γίνει πάνω από όλα, να μείνω ο Δήμαρχος της καρδιάς σας.”.

Ν. Καΐλης: “Κρατήσαμε τις δυνάμεις μας και είναι θετικό”

“Βλέπουμε ότι σε ένα σκηνικό έντονης πόλωσης όπως τελικά αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα, ότι κρατήσαμε τις δυνάμεις μας και αυτό είναι θετικό. Το κρατάμε αυτό το αποτέλεσμα, με όλη τη δουλειά που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα και στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στην προεκλογική περίοδο. Εμάς η στάση μας δεν θα αλλάξει. Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα και μπροστά στους αγώνες για τις ανάγκες τις δικές μας, την καθημερινότητά μας, για να βελτιώσουμε την ίδια μας τη ζωή και το επόμενο διάστημα.

Και στην επόμενη δημοτική θητεία θα προσπαθήσουμε να σηκώσουμε πρωτοβουλίες που θα δείχνουν ακριβώς αυτήν την προοπτική που βάζουμε. Ευελπιστούμε ότι στο υπόλοιπο της νύχτας θα ενισχύσουμε και τη θέση μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Ελπίζουμε να έχουμε και δεύτερο δημοτικό σύμβουλο και είμαστε αισιόδοξοι για το επόμενο διάστημα.

(...) Αυτό που κρίνεται στο τέλος είναι ποιες πολιτικές εξυπηρετεί ο καθένας. Είπαμε από την αρχή πως δεν είναι θέμα προσώπων και τάσεων. Οι αποφάσεις που παίρνει ένα δημοτικό συμβούλιο είναι πολιτικές και εκεί θα κριθεί ο καθένας. Στο κατά πόσο συμφωνεί ή διαφωνεί με την πολιτική που πάει να εφαρμοστεί και προς ποιου το όφελος θα είναι. (...) Υπάρχει ανάγκη από την ίδια την κοινωνία, να υπάρχει μία φωνή και μία δύναμη που θα σπρώχνει προς τα μπροστά. Προς το να βελτιώνονται τα πράγματα στη ζωή μας κάθε μέρα.”.

Αντ. Συρίγος: “Μάχη που κερδήθηκε με ξεκάθαρο αποτέλεσμα”

Να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στην πατρίδα μας τη Σύρο. Για μία ακόμη φορά φάνηκε, το ήθος των ανθρώπων αυτών, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, αφού διεξήχθη ένας έντονος, αλλά και ήσυχος εκλογικός αγώνας, με την έννοια, ότι δεν υπήρχαν ακρότητες και αντιπαλότητες, αντιθέτως διεξήχθη σε κλίμα ευγενούς ανταγωνισμού. Η Σύρος πάντοτε πρωτοπορεί σε αυτό το ζήτημα.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους, όσοι συμμετείχαν, ανεξαρτήτως αν έχουν εκλεγεί ή όχι, σε δημοτικές και περιφερειακές θέσεις. Να ευχηθώ σε αυτούς, οι οποίοι εξελέγησαν και ιδιαίτερα για τη Σύρο, τον νέο Δήμαρχο, κ. Νίκο Λειβαδάρα, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής των αποψινών εκλογών. Έδωσε μία μάχη, την οποία κέρδισε, με ξεκάθαρο αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά όμως, θα ήθελα να συγχαρώ και τον απερχόμενο Δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό, καθώς κι εκείνος έδωσε έναν πολύ καλό αγώνα. Να υπενθυμίσω, ότι με τον κ. Μαραγκό είχαμε μία άριστη συνεργασία, όπως επιβάλλει ο θεσμικός μας ρόλος. Αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί, είτε είμαι εγώ σε αυτή τη θέση, είτε οποιοσδήποτε άλλος. Αυτός είναι ο θεσμικός ρόλος του βουλευτή.

Να συγχαρώ επίσης και όσους πέτυχαν στις περιφερειακές εκλογές και να ευχηθώ σε όλους καλή δύναμη στο δύσκολο έργο, το οποίο έχουν να επιτελέσουν. Εγώ προέρχομαι από το χώρο της αυτοδιοίκησης και όπως καταλαβαίνει κανείς, νιώθω μία μεγάλη συγγένεια. Ήταν μία από τις καλύτερες συμμετοχές μου στα κοινά και μία από τις καλύτερες εμπειρίες.”.