Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης μετά από τις εκλογές της 26ης Μαΐου

Οριακή απαρτία και δεσμεύσεις συνεργασίας

Κοινός στόχος όπως είπαν οι επικεφαλής των νυν δημοτικών παρατάξεων “το όφελος της Σύρου”

Στην πράξη μένει να αποδειχθούν οι προθέσεις συνεργασίας των συμμετεχόντων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο “θα σηκώσει μανίκια” από αρχές Σεπτεμβρίου, με φόντο τις σχετικές δημόσιες δηλώσεις των επανεκλεγέντων και των επικεφαλής που συνεχίζουν από άλλες θέσεις στα δημοτικά πράγματα, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου.

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από τις εκλογές της 26ης Μαΐου πραγματοποιήθηκε – δυστυχώς - με οριακή απαρτία, αφού μόλις τα 15 μέλη εκ των 27, παρευρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, για να προχωρήσουν στη συζήτηση της ημερήσιας διάταξης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το προεδρείο, πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο στις συνεδριάσεις του έως και τη συμπλήρωση της τρέχουσας δημοτικής θητείας, θα ασχολείται με τυπικής φύσεως θέματα, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Στον πρόλογό του, οι τρεις επικεφαλής παρατάξεων προχώρησαν σε λιτές αναφορές για το αποτέλεσμα των εκλογών, με τους δύο εκ των τριών που συνεχίζουν και τη νέα θητεία, να δεσμεύονται για συνεργασία προς όφελος του τόπου.

Εκτός των κκ. Μαραγκού, Γιαλόγλου και Χρυσαφίδη, ευχές για τους επανεκλεγέντες και νεοεκλεγέντες εξέφρασαν και οι αιρετοί, Αλέξης Αθανασίου και Γιάννης Βρούτσης.

Παύλος Χρυσαφίδης: Να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης του κόσμου

Πρώτος τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου και συνεργαζόμενος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις τελευταίες εκλογές, Παύλος Χρυσαφίδης, ο οποίος να σημειωθεί πως δεν θα συμμετέχει στην επόμενη δημοτική θητεία, αφού ο συνδυασμός που συμπορεύθηκε, κατέκτησε μία θέση.

“Καταρχάς θα θέλαμε να πούμε ότι ευχόμαστε στους νεοεκλεγέντες και τους επανεκλεγέντες να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης με την οποία τους περιέβαλλε ο Συριανός λαός με την ψήφο του” σχολίασε αρχικά, τονίζοντας ακόμη τα παρακάτω: “Θα θέλαμε να κάνουμε μία παρατήρηση, πως, ο μεγάλος απών για εμάς σε αυτήν την εκλογική διαδικασία πιστεύω και για πολλούς άλλους ήταν η σιωπή της ΑΙΓΑΙΟ TV. Πριν μία πενταετία ήταν πρωτοπόρος στην προεκλογική ενημέρωση και παρουσίαση των υποσχόμενων της κάθε παράταξης και με τον οίστρο της παρέσερνε και τα υπόλοιπα μέσα σε παρουσιάσεις θεματικές και μη, κάτι που έλλειψε παντελώς, τουλάχιστον δωρεάν σε αυτήν την περίοδο, όπως όλοι γνωρίζετε”. Ο ίδιος έκλεισε τη σύντομη αναφορά του, λέγοντας τέλος, τα εξής: “Εύχομαι με τη νέα Δημοτική Αρχή, να βρει τον δρόμο της η ΡΕΔΗΣΕ και να επαναλειτουργήσει σε υγιείς βάσεις πλέον, η ΑΙΓΑΙΟ TV.”.

Γιώργος Μαραγκός: Θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή βοηθώντας

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο απερχόμενος Δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος θα συνεχίσει την παρουσία του στα κοινά από τη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε” στην πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, όπως αποφάσισαν οι δημότες.

“Θα ήθελα πρωτίστως να συγχαρώ όλους τους επανεκλεγέντες και νεοεκλεγέντες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στα Τοπικά Συμβούλια και να τους ευχηθώ μία καλή γόνιμη και παραγωγική θητεία, επ΄ ωφελεία όλων των ζητημάτων τα οποία αφορούν στο νησί μας.

Από την πλευρά μου, θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαιτέρως τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο τον κ. Νίκο Λειβαδάρα και την νέα Δημοτική Αρχή κι επίσης ως επικεφαλής πλέον από τη νέα δημοτική θητεία της δημοτικής μας παράταξης, τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της δικής μας παράταξης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή προσπαθώντας να λειτουργήσουμε υποβοηθητικά, υποστηρικτικά, καλόβουλα και καλοπροαίρετα, όσον αφορά στην προώθηση αφενός όλων των έργων τα οποία είτε έχουν ξεκινήσει, είτε βρίσκονται σε υλοποίηση, είτε έχουν δρομολογηθεί για το νησί μας και αναμένουμε να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα”. Πρόσθεσε ακόμη πως “θα βοηθήσουμε επίσης και στον σχεδιασμό αλλά και στην ωρίμανση νέων έργων καθώς και στην υποστήριξη όλων των πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και καθ΄ όλη τη διάρκεια της επόμενης δημοτικής περιόδου πάντοτε και πρωτίστως με γνώμονα το όφελος και το καλό του νησιού μας”.

Ο ίδιος συμπληρώνοντας πως, “Νομίζω ότι έτσι οφείλουμε να λειτουργούμε όλοι ανεξαρτήτως παρατάξεων, αυτοτελώς ο κάθε δημοτικός σύμβουλος, αλλά και εν συνόλω η κάθε παράταξη και στα δημοτικά συμβούλια”, έκλεισε τη δήλωσή του, λέγοντας τέλος τα εξής: “Πιστεύω ότι στην επόμενη δημοτική περίοδο θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα να φανούμε χρήσιμοι και να λειτουργήσουμε προσθετικά, σωρευτικά ο καθένας από τη δική του θέση που τον έχει κατατάξει ο κόσμος της Σύρου στις εκλογές με έναν και κοινό στόχο, με γνώμονα το καλό του νησιού μας.”.

Ανδρέας Γιαλόγλου: Εύχομαι θητεία με χαμηλούς τόνους και ουσία

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης “Ένα βήμα μπροστά” και επανεκλεγέντας σύμβουλος με τον συνδυασμό του νέου Δημάρχου Νίκου Λειβαδάρα “ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο”, ανέφερε τα ακόλουθα: “Να συγχαρώ κι εγώ με τη σειρά μου τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε εκλογές και όλο αυτό το διάστημα αφιέρωσαν κόπο και προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει ο θεσμός της Δημοκρατίας για άλλη μία φορά επιτυχώς στο νησί μας.

Από την πλευρά μου, εγώ, στον βαθμό που με παίρνει, καλωσορίζω τα μέλη του Δημάρχου και την πρόθεσή του για συνεργασία την επόμενη ημέρα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο για το νησί μας και νομίζω ότι σε αυτό πρέπει να συνταχθούμε όλοι. Να ευχηθώ σε όλους μία καλή θητεία με χαμηλούς τόνους και ουσία.”.