Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Συνάντηση Πρέσβη Ιταλίας με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού

  • Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2019 - 21:34

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Σύρο, ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Luigi Marras πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Θωμαή Μενδρινού και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Δούναβη, παρουσία του Υπεύθυνου Ασφαλείας της Ιταλικής Πρεσβείας κ. Silvio Cabiddu.

Η συζήτηση προσανατολίστηκε στη διαρκώς αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, με σημείο αναφοράς τους τομείς της ιστορίας και του πολιτισμού, στους οποίους η Σύρος διακρίνεται διαχρονικά. Παράλληλα, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η δυνατότητα δημιουργίας αμοιβαία επωφελών επενδύσεων, δεδομένης της ανάπτυξης αλλά και της εξωστρέφειας που επιδεικνύει το νησί μας τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Marras εκδήλωσε έντονα την επιθυμία να επισκεφθεί σημεία ενδιαφέροντος της Σύρου, εντός και εκτός της Ερμούπολης, με προτεραιότητα το εμβληματικό Θέατρο Απόλλων, όπου πραγματοποιείται πλήθος εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και το οποίο αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Πρέσβης ξεναγήθηκε στους χώρους του Δημαρχείου και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία μάλιστα τον εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Αναφέρθηκε δε, ότι το κτίριο Petit Palais, όπου στεγάζεται η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα, αποτελεί έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, όπως και το Δημαρχιακό μας Μέγαρο.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι, αύριο το βράδυ, ο κ. Marras πρόκειται να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχέγονο Μέλλον» της Βένιας Δημητρακοπούλου, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, με αφορμή την πρόσφατη ομότιτλη επιτυχημένη τριλογία εκθέσεων της καλλιτέχνιδος στην Ιταλία.