Παράπονα πολιτών αναφορικά με το “έργο” στο μικρό μόλο και την κατάσταση στον εξοπλισμό ηλεκτροφωτισμού της περιοχής

Προσχηματικό ενδιαφέρον για τον όρμο στο “Αχλάδι”

Σημειώθηκαν κλοπές σε σκάφη και βάρκες, αφού μετά τη δύση του ηλίου απλώνεται απόλυτο “σκοτάδι”

Την απουσία ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στον όρμο της περιοχής “Αχλάδι” από πλευράς Λιμενικού Ταμείου Σύρου και ειδικότερα στο σημείο που βρίσκεται ο μικρός μόλος πρόσδεσης σκαφών, γνωστοποιούν πολίτες που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν σε καθημερινή βάση, μιλώντας για συγκεκριμένα προβλήματα στην “Κοινή Γνώμη”.

Ειδικότερα, πέντε ιδιοκτήτες μικρών σκαφών, ανάμεσα στους οποίους και ο κ. Γιώργος Αλιφραγκής, γνωστοποιούν τα αναπάντητα θέματα που διαπιστώνουν όλους τους τελευταίους μήνες στον μικρό μόλο, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους, για το “έργο” που υλοποίησε το Λιμενικό Ταμείο Σύρου και το οποίο εξαντλήθηκε... στην τοποθέτηση deck επάνω σε τμήμα αυτού, για την καλύτερη πρόσβαση των λουομένων και των ίδιων.

Σπασμένα φωτιστικά, πεταμένα σε βραχώδες μέρος πλησίον της εισόδου της μικρής ράμπας, ηλεκτροφόρα καλώδια μέσα στη θάλασσα, καθώς επίσης, δέστρες τοποθετημένες σε σημείο που δεν εξυπηρετούν ομαλά τους ιδιοκτήτες σκαφών, αλλά και απουσία ηλεκτροφωτισμού ακόμη και παροχών νερού και ρεύματος αποτελούν τη λίστα με τα προβλήματα που αναφέρουν οι ίδιοι, για τα οποία ζητούν άμεσα λύσεις.

Σαφή τα προβλήματα στην καθημερινή “εξυπηρέτησή” τους

Εν μέσω πλέον θερινής περιόδου, οπότε και η επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, ο κ. Αλιφραγκής πλαισιωμένος από άλλους ιδιοκτήτες σκαφών απαριθμεί τα αναπάντητα θέματα, αναφορικά με τα οποία τονίζει πως η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου έπρεπε – ήδη – να είχε μεριμνήσει.

Σχετικά με την τοποθέτηση deck επάνω στο τμήμα του μόλου στο οποίο “δένουν” βάρκες και σκάφη, ο κ. Αλιφραγκής τοποθετείται με σαφήνεια, κάνοντας λόγο για “μισές” και αποσπασματικές παρεμβάσεις, την ίδια στιγμή που στο “Αχλάδι” χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

“Το έργο ξεκίνησε αρχές Μαΐου και κράτησε μέχρι τις 10 Ιουνίου περίπου. Τότε ολοκληρώθηκε το έργο, δηλαδή το συγκεκριμένο κομμάτι μου μόλου” σημείωσε αρχικά, γνωστοποιώντας μάλιστα πως, για τον χρόνο της εν λόγω τοποθέτησης, οι ιδιοκτήτες σκαφών δεν είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως για να απομακρύνουν τις βάρκες τους. “Δεν μας είχε ειδοποιήσει για τον χρόνο κανένας. Το έργο καθυστέρησε, αφού τελείωσε 10 Ιουνίου κι εμείς θεωρούμε πως έγινε μισό έργο, αφού δεν μας εξυπηρετεί”.

Με εξαίρεση τη δυνατότητα ομαλής πρόσβασης προς τις βάρκες τους, αφού μπορούν στον μικρό μόλο να βαδίσουν με ασφάλεια, ο κ. Αλιφραγκής μίλησε για συγκεκριμένα προβλήματα κι ελλείψεις στην περιοχή.

“Μετά από έναν μήνα έβαλαν και τις δέστρες που δεν μας εξυπηρετούν” σχολίασε δεδομένης της ανάγκης που υπάρχει να “δένουν” τα σκάφη τους οι ίδιοι, εξηγώντας πως, αυτές “έχουν τοποθετηθεί κάτω από τον μόλο που έφτιαξαν (deck) και για να δέσουμε πρέπει ή να πέσουμε στη θάλασσα ή να είμαστε στα γόνατα”.

Στα παραπάνω, θέλησε να προσθέσει και τα παράπονά τους για την απουσία φωτισμού στην περιοχή, γεγονός που ευνόησε επιτήδειους να προβούν σε κλοπές εξοπλισμού.

“Βέβαια δεν βλέπουμε για να εξυπηρετηθούμε. Δεν έχουμε καθόλου ορατότητα, παρά μόνο μαύρο σκοτάδι” υπογράμμισε παρακάτω, τονίζοντας πως τις βραδινές ώρες για να επιστρέψουν από ή προς τα σκάφη τους, πρέπει να φέρουν μαζί τους απαραιτήτως φακούς. “Είναι σκοτάδι μαύρο. Πρέπει απαραιτήτως να έχουμε φακό” επανέλαβε αρκετές φορές, αφού σημείωσε πως, το Λιμενικό Ταμείο δεν μερίμνησε για τον φωτισμό του μόλου.

“Τα φώτα παρέμειναν έτσι. Όταν ρωτήσαμε “γιατί;”, μας απάντησαν πως δεν έχουν χρήματα” συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μία απερίγραπτη κατάσταση, αφού τα φωτιστικά και τα καλώδια βρίσκονται κυριολεκτικά στη θάλασσα.

“Όταν αρχικά ήταν να γίνει, μας είχαν πει πως θα είναι ολοκληρωμένο το έργο” πρόσθεσε αναφορικά με υποσχέσεις που τόνισε πως είχαν λάβει από πλευράς Λιμενικού Ταμείου, λέγοντας δε, πως, “Είχαμε μιλήσει στο Λιμενικό Ταμείο με τον κ. Κοσμά τηλεφωνικώς και είχαμε μιλήσει και με υπηρεσιακό πρόσωπο και όσα είχαμε ζητήσει μας είχαν πει ότι θα τα μεταφέρουν”.

Εκτός των ανωτέρω, ο κ. Αλιφραγκής τοποθετήθηκε και για τα pillars. “H παροχή για ρεύμα και νερό υπήρχε, αλλά εδώ και δύο χρόνια έχει εγκαταλειφθεί. Επίσης, υπάρχει επικινδυνότητα για τα μικρά παιδιά, από τα καλώδια που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα” σχολίασε, επαναλαμβάνοντας πως, “Χρειάζεται προσοχή και όλα αυτά έπρεπε να τα φροντίσουν”.

Περιστατικά κλοπών

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω και κυρίως της ανυπαρξίας ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του μικρού μόλου, ήταν προσφάτως, να σημειωθούν κλοπές σε βάρκες.

“Έγιναν δύο κλοπές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πήραν τα χειριστήρια, πήραν τις τέντες και κάποια ανταλλακτικά. Μας έκλεψαν βασικό εξοπλισμό των σκαφών μας” ανέφεραν οι ίδιοι που συνομίλησαν με τη γράφουσα, εξηγώντας πως για τα συγκεκριμένα γεγονότα, έχουν προβεί σε κινήσεις και ενημέρωση προς την Αστυνομία και τις Εισαγγελικές Αρχές.

Ωστόσο, με αφορμή όλα τα παραπάνω, ο κ. Αλιφραγκής προτού κλείσει τις δηλώσεις του, θέλησε να επισημάνει πως θα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση και ουσιαστικό ενδιαφέρον από πλευράς Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, αφού στον μόλο – δεν είναι λίγες οι φορές και οι ημέρες – που καταπλέουν σκάφη επισκεπτών.

“Δεν είμαστε μόνον εμείς που δένουμε στο Αχλάδι. Έρχονται και τουρίστες. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν. Χρειάζονται και οι επισκέπτες με σκάφη, συγκεκριμένες παροχές” δήλωσε κατηγορηματικά, λέγοντας τέλος πως, “Το βασικότερο για εμάς είναι ο ηλεκτροφωτισμός”, θέμα για το οποίο ζητά άμεση παρέμβαση και λύση.

 

Ετικέτες: